Унгарски финансови институции и телекомуникационна инфраструктура са били подложени на

...
Унгарски финансови институции и телекомуникационна инфраструктура са били подложени на
Коментари Харесай

Унгария е отбила обща кибер атака от Русия, Китай и Виетнам

Унгарски финансови институции и телекомуникационна инфраструктура са били подложени на мощна хакерска атака в четвъртък. Източниците са компютърни сървъри, намиращи се в Русия, Китай и Виетнам, заяви телекомуникационната компания Magyar Telekom.

Става въпрос за така наречен разпределена офанзива за отвод на услуга (distributed-denial-of-service, DDoS), при която хакерите пробват да претоварят дадена мрежа посредством извънредно огромен размер на трафика на данни и по този начин да я сковават. Обемът на тази офанзива е превишавал 10-кратно нивата на нормалните DDoS офанзиви, обявиха от компанията.

" Това значи, че става дума за една от най-големите хакерски офанзиви в Унгария въобще, както по мярка, по този начин и по трудност - се споделя в известието. - Руски, китайски и виетнамски хакери пробваха да извършат DDoS офанзива против маджарски финансови институции, както и да претоварят и мрежите на Magyar Telekom ".

Според телекома, хакерската офанзива е била на няколко талази и е съумяла да наруши работата на някои финансови институции, както и да прекъсне услугите наMagyar Telekom в някои региони на Будапеща, преди да бъде блокирана от компанията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР