Унгарската група ОТП Банк обяви, че е подписала споразумение с

...
Унгарската група ОТП Банк обяви, че е подписала споразумение с
Коментари Харесай

Собственикът на Банка ДСК купува банка в Албания

Унгарската група " ОТП Банк " разгласи, че е подписала съглашение с гръцката " Алфа Банк " за пазаруване на 100% дял от албанското й дъщерно сдружение - Alpha Bank SH.A.

Покупната цена е контрактувана на 55 милиона евро. С общ пазарен дял, основан на активи от съвсем 5%, Alpha Bank е 8-ата по величина банка на албанския банков пазар и като универсална банка е дейна и в сегмента на дребно и корпоративни клиенти.

Финансовото привършване на договорката се чака до края на второто тримесечие на 2022 година, при изискване че бъдат получени всички нужни регулаторни утвърждения.

Консолидираната облага след данъчно облагане на унгарската банкова група ОТП възлиза на малко над 1 милиарда евро за първите девет месеца на 2021 година, която отбелязва забележителен годишен растеж от 61%.

Относителният дял на облагата на дъщерните сдружения отвън Унгария се усилва и към края на септември 2021 година съставлява 52%. Българското дъщерно сдружение Банка ДСК за същия интервал регистрира облага в размер на 183 млн. евро., което е близо 18% условен дял от общата облага на Банкова група ОТП, запазвайки лидерското място измежду дъщерните сдружения отвън Унгария и на тримесечна база усилва своя дял.

Общите доходи на Банкова група ОТП за първите три тримесечия на 2021 година възлизат на 2.634 милиарда евро, които записват годишно нарастване от 12 %. Кредитите, предоставени на семейства и микро, дребни и междинни предприятия също регистрират обилни растежи по отношение на миналата година - с 8 на 100.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР