Унгарската електро банда BELAU ще представи своята изключително нежна, лятна,

...
Унгарската електро банда BELAU ще представи своята изключително нежна, лятна,
Коментари Харесай

Унгарската група BELAU довежда лятото в София! На 27 април ни кани на слънчево chillwave парти в клуб Мixtape 5!

Унгарската електро тайфа BELAU ще показа своята извънредно нежна, лятна, свежа, топла и зареждаща музика в жанр chillwave за първи път в София на 27 април. Симпатичните музиканти от Будапеща, водени от създателя си Петър Кедвеш (композитор, китара, клавир), Кристиян Бузаш (бас) и чаровната и надарена вокалистка Бебе Сечи (Böbe Szécsi) ще провокират лятото и усмивките ни с неповторимо слънчево chillwave празненство в столичния клуб Mixtape 5. Събитието е проведено от Panharmony, а билетите са в продажба в системата на Bilet.bg на цена 10 лева
Групата BELAU е основана в края на 2015 година, а още с дебютният си сингъл “Island of Promise” бандата реализира страховит комерсиален триумф. Песента им е определена за рекламите на две международни марки (Telenor и Pepsi) и влиза в саундтрака на един от най-популярните сериали по унгарското HBO – „ Aranyélet “ (Златен Живот). В следствие “Island of Promise” става един от топ шлагерите на Унгария и печели “специалната награда” на Hungarian Video Music Awards с ефектно и доста семпло видео снимано в един дълъг кадър. Видеото има стотици хиляди гледания в You tube - вижте го!
Дебютният албум на групата излиза през ноември 2016 и включва 12 песни в наложеният към този момент жанр BELAU. Той е със заглавие “The Odyssey”, a в него вземат участие няколко посетител вокалисти от унгарската електронна и поп сцена. Албумът е отличен в категорията " най-хубава електронна музика " на Hungarian Music Awards за 2017 година.
При това мощно начало в цялостен състав и с необикновен материал, бандата потегля на турне през лятото на 2016 година в над 40 града. Турнето им продължава и през 2017 година с участия в ембламатичните фестивали - Sziget, Untold, Balaton Sound, както и с изцяло разпродадени клубни гигове в Будапеща - в клуб “A38 (кораб-клуб на Дунав) и клуб “Аквариум”. Следват голям брой дати и участия в Англия, Германия (Reeperbahn Festival), Холандия (Eurosonic Noorderslag) и гостуват в (почти) всички страни от Източна Европа. За първи път ще забележим и чуем прелестните BELAU в София на 27 април в Mixtape 5!
Присъдинете се към събитието във facebook – TУК.
Билети можете да намеритe – ТУК.
Музиката на BELAU можете да чуете – ТУК.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР