Унгария прие така наречения закон Спрете Сорос. Той криминализира определен

...
Унгария прие така наречения закон Спрете Сорос. Той криминализира определен
Коментари Харесай

Унгария прие закона Спрете Сорос, криминализиращ помощта за нелегални мигранти

Унгария одобри по този начин наречения закон " Спрете Сорос ". Той криминализира избран тип помощ към незаконните имигранти. Законът лимитира активността на неправителствени организации и беше признат макар апелите на европейски правозащитни органи.

Законът " Спрете Сорос " заплашва със затвор хора, които оказват помощ на мигранти, чийто живот не е директно заплашен, да подават молби за леговище или пък оказват помощ на незаконни мигранти да се открият в Унгария. Законът беше предизборно заричане на премиера Виктор Орбан, неприкрит съперник на отворените порти за мигранти. Той упреква американския милиардер Джордж Сорос, че окуражава всеобщата имиграция за да подкопае Европа.
Золтан Ковач, представител на държавното управление на Унгария: Ние сме срещу тези организации, които злоупотребяват с връзките си, получават пари най-вече от чужбина, заобикалят и са срещу съществуващата правова система.
Критиците считат друго.
Шандор Ледерер, " К-монитор " - организация за битка с корупцията: Този закон ще пасне на наклонността да се изземват права от жителите и да се даде повече надзор на държавното управление.
Унгарският парламент одобри и конституционна корекция, съгласно която " непознато население " не може да се засели в Унгария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР