Унгария, Полша и Италия търсят нов европейски десен съюз. Премиерите

...
Унгария, Полша и Италия търсят нов европейски десен съюз. Премиерите
Коментари Харесай

Унгария, Полша и Италия в опит за нов европейски десен съюз

Унгария, Полша и Италия търсят нов европейски десен съюз. Премиерите на трите страни се събраха в Будапеща, в опит да основат нова политическа групировка.

Новото обединяване се постанова, защото милиони хора на остарелия континент нямат посланичество и глас в европейската политика, счита унгарският министър председател Виктор Орбан. По думите му тримата водачи са разискали общи полезности.

„ Ясно е, че с изключение на атлантическите отговорности, ние представляваме полезностите независимост, достолепие, християнство, семейство и народен суверенитет”, сподели Виктор Орбан, министър-председател на Унгария.

Премиерът на Полша отхвърли диктата на по-силните страни.

„ Искаме взаимност, само че не за сметка на по-слабите страни. В Европа не трябва да командват тези, които през днешния ден са по-големи и по-силни “, сподели Матеуш Моравецки, министър-председател на Полша.
Снимка: bTV
„ Представяме се като исторически, основополагащ екип, като опция на левите, които оспорват корените на Европа “, съобщи Матео Салвони, водач на италианската партия " Лига ".

Орбан набира политическа инерция, откакто неговата партия " Фидес " напусна ЕНП и се показва като катализатор на европейските националисти, настояват анализатори.

Партията на Моравецки е основната мощ на Европейските консерватори и реформисти, а " Лига " на Салвини е най-силният член на групата " Идентичност и народна власт ", в която влизат и френските националисти на Марин льо Пен.

Тези обединения имат 135 места в 705-местния Европарламент, като " Фидес " прибавя още 12.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР