Унгария очаква през лятото да сключи споразумение за закупуване на

...
Унгария очаква през лятото да сключи споразумение за закупуване на
Коментари Харесай

Орбан: Унгария ще купи 700 млн. куб. м. газ от Русия

Унгария чака през лятото да подписа съглашение за закупуване на спомагателни 700 милиона кубични метра съветски газ. Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи това в петък по радио Kossuth, представено от ТАСС.

" Все още преговаряме с руснаците за приемане на спомагателни 700 милиона кубически метра газ ", сподели той, като означи, че съглашение ще бъде реализирано през лятото на 2022 година

На 21 юли министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто съобщи, че са почнали нови договаряния за доставка на газ от Русия за републиката. Според него желанието на Унгария да закупи спомагателни 700 млн. куб. м газ е подбудено от нуждата да се подсигурява сигурността на енергийните доставки в страната през идващите месеци. Той акцентира, че унгарското държавно управление вижда най-важната си задача в обезпечаването на нужните размери енергийни доставки за националната промишленост и популацията на страната.

През септември 2021 година унгарската компания MVM подписа два дълготрайни контракта с Газпром, които плануват доставка на общо 4,5 милиарда куб. м гориво годишно по водопровод през Сърбия и Австрия, заобикаляйки Украйна. Споразумението е за 15 години и може да бъде предоговорено след 10 години осъществяване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР