Унгария няма да подкрепи водещия кандидат на Европейската народна партия

...
Унгария няма да подкрепи водещия кандидат на Европейската народна партия
Коментари Харесай

Унгария не иска Манфред Вебер за шеф на ЕК

Унгария няма да поддържа водещия претендент на Европейската национална партия Манфред Вебер за ръководител на Европейската комисия.

Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто пред „ Евронюз “, предава БНР. И изясни, че за страната му и ръководещата партия ФИДЕС, която е със замразено участие в Европейската национална партия, баварският политик Вебер е недопустим, тъй като се отнасял към унгарците като към европейци втора класа.

Още на следващия ден се чака да стартират разногласията за новите ръководител и освен на Еврокомисията, само че и на Европарламента и Европейската централна банка. Това се чака да стане на среща на водачите на страните членки в Брюксел.

Срещу Вебер е и френският президент Еманюел Макрон, който преди огромния конгрес в Брюксел възнамерява да беседва поотделно с канцлера на Германия Ангела Меркел и с испанския министър председател социалист Педро Санчес.

Европейската национална партия ще има най-вече представители в новия Европарламент, само че за болшинство ѝ би трябвало коалиция освен със социалистите, само че и със Зелените и либералите, към които на европейско равнище към този момент се числи и Макрон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР