Унгария, Австрия и Сърбия се договориха да разширят сътрудничеството си

...
Унгария, Австрия и Сърбия се договориха да разширят сътрудничеството си
Коментари Харесай

Унгария, Австрия и Сърбия разширяват сътрудничеството си в борбата с незаконната миграция


Унгария, Австрия и Сърбия се договориха да разширят съдействието си в битката с " противозаконната миграция ", оповестяват сръбските медии, представени от Нова тв.
До този ход се стигна след среща на водачите на страните в унгарската столица Будапеща.
Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи на конференция, че страната му, дружно със Сърбия и Австрия, са жертви на " противозаконна миграция ".
" Светът има по-важни проблеми и вниманието нормално е ориентирано към тях ”, сподели той.
" Например руско-украинската война, високите цени на силата и политиката на наказания засягат всички нас. Затова на имиграцията не се отдава нужното значение. Всъщност тя е най-малко толкоз значима, колкото и останалите ", счита Орбан.
Около 1 млн. души са пристигнали в Унгария от Украйна вследствие на продължаващата война сред Москва и Киев, а незаконните мигранти се пробват да влязат в Унгария от южната граница, добави той.
" Унгария, Сърбия и Австрия пазят освен себе си, само че и Европа. " Орбан означи, че сегашната защитна граница на Европа е сръбско-унгарската граница и в полза на всички е тя да бъде изтласкана още по на юг ".
Австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи, че " незаконната миграция " към страната му през Сърбия и Унгария се е нараснала.
Според него, системата на Европейски Съюз за даване на леговище би трябвало незабавно да бъде изменена.
Междувременно сръбският президент Александър Вучич съобщи, че увеличението на броя на " незаконните мигранти " основава още по-голям проблем в страната му, и добави, че Сърбия не желае да бъде миграционен център.
Говорейки за неотдавнашните стопански провокации, Вучич сподели, че Европейската централна банка и държавите-членки на Европейски Съюз, би трябвало да подхващат нужните ограничения, с цел да защитят цената на еврото.
" Цените на нефта се покачиха с повишаването на $, до момента в който обезценяването на еврото оказа съществено влияние върху страните от Европейски Съюз ", добави Вучич.
По този въпрос Орбан съобщи, че Унгария разполага с задоволително газови запаси, с цел да посрещне потребностите на потреблението през идващите пет-шест месеца.
Той също по този начин означи, че при нужда Унгария ще помогне на южната си съседка Сърбия с доставки.
През юли Сърбия закупи още 500 млн. куб. м газ от две маджарски компании за 250 млн. евро.
Газът ще се съхранява в две уреди в Унгария до 1 октомври, след което до февруари ще бъдат разполагаем по 3 млн. куб. м от този газ дневно.
В края на май Унгария разгласи, че ще разреши на Сърбия да съхранява природен газ в нейните уреди за предпазване през зимата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР