Умният помощник на човека ще използва гласов софтуер AlexaСъздаването на

...
Умният помощник на човека ще използва гласов софтуер AlexaСъздаването на
Коментари Харесай

Amazon разработва домашен робот Vesta

Умният асистент на индивида ще употребява гласов програмен продукт Alexa

Създаването на интелигентен домакински робот е новото предизвикателство за Amazon

Гигантът в онлайн търговията Amazon създава първия си домакински робот. Функционалността на Vesta се базира на гласовия асистент Alexa – също разработка на Amazon, заяви Блумбърг.

В плана е ангажирана компанията Lab126, която от дълго време си сътрудничи с Amazon, включително при изобретяване на умните колонки Echo, таблет, смарт телефон и ТВ приставка с марката на планшет, смарт телефон и телевизионна приставка с марката на водещия онлайн търговец.
още по тематиката
Lab126 работи по Vesta от няколко години и по всяка възможност ще бъде подготвена с финалния артикул през 2018 година В момента компанията набира още експерти към разработващия екип.

Очаква се домашният робот Vesta да излезе на пазара през 2019 година Все още обаче от Amazon няма публично стихотворец ангажимент за периода на стартиране и цената на умното устройство.

Към момента липсва подробна информация за функционалностите и предназначението на робота, като се изключи че Vesta ще следва своя собственик в пространствата, в които няма смарт колонки Echo с гласов асистент Alexa.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР