Умният подлез се намира преди кръстовището на булевард „България” с

...
Умният подлез се намира преди кръстовището на булевард „България” с
Коментари Харесай

Бъркате ли името на внука си с това на сина си?

Умният подлез се намира преди кръстовището на бул. „ България” с бул. „ Петко Тодоров”, на гърба на Военната болница, а насреща е Гимназията по текстил и фешън дизайн.

Браво на този, на който му е хрумнала концепцията в подлеза зад карето с няколко лечебни заведения да разположи информация и рисунки за здравно ограмотяване.



И по този начин четем:

„ Човек най-често бърка имената на тези, които обича най-вече, защото мозъкът ги складира в обща „ папка”. Цитирайте този факт, в случай че идващият път наречете братчето си с името на обичаното си куче.” Или недай си боже, да сбъркате името на жена си с името на секретарката си, ще прибавим „ остроумно”.

Четем още:

„ Ако изгладите всички гънки на мозъка, той ще придобие размерите на калъф за възглавница.”
„ Всички 37 трилиона кафези в тъканите ни са направени от 7 октилиона атома и са доста по-млади в сравнение с може би си мислите.



Някои от тях се заменят с нови кафези на всеки 5 дни.”

„ Има кафези, които ни остават правилни през целия ни живот. Такива са клетките, които построяват вътрешните лещи на окото, мускулните кафези на сърцето както и невроните на мозъчната кора”. Разбирате ли в този момент, за какво когато е потърпевш в случай мозъкът, човек няма късмет.

„ Човешкото тяло се състои от дребни живи единици, наречени кафези. Повечето от тях са профилирани за съответна цел, да предават нервни импулси или да складират мазнини. Клетки със подобен градеж и функционалности се свързват в по-големи структури, наречени тъкани.



Тъканите на собствен ред построяват органи, а основните органи на тялото работят дружно в системи. Колко от системите нарисувани на човешката фигура, можете да познаете?”



Значи, подлезите могат да служат освен за прекосяване, а и за ограмотяване, което е прекомерно нужно май в днешните времена.





САВКА ЧОЛАКОВА, БЛИЦ
СНИМКИ: ГЕОРГИ КОЛЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР