Умишленото и постоянното разпространение на дезинформация, включително като част от

...
Умишленото и постоянното разпространение на дезинформация, включително като част от
Коментари Харесай

Европейският съвет определи дезинформацията като част от хибридните военни действия

Умишленото и непрекъснатото разпространяване на дезинформация, в това число като част от хибридна военна активност, е блестящо предизвикателство за демократичните системи. Това се показва в заключенията от последното за годината съвещание на Европейския съвет.

Според държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз има потребност от съдбоносен и координиран отговор с присъединяване на частния бранш и с повишение на публичната резистентност против това събитие. Европейският съвет ще прегледа този въпрос още веднъж през март следващата година, предава Българска телеграфна агенция.

В документа се регистрира понижаване на миграционните потоци към Европейски Съюз до нивата преди рецесията от 2015 година и продължаването на този спад. Това се дължи на защитата на външните граници, битката с каналджийството и съдействието със страните, откъдето преселниците идват, се разяснява в заключенията.

Препоръчва се да продължи наблюдението над пътищата, употребени от мигрантите, изключително през Средиземно море. Европейският съвет приканва за бързо привършване на договарянията по укрепването на граничната работа Фронтекс, както и за ускорение на договарянията по разпоредбите за връщането на противозаконните мигранти и разпределянето на законните.

В документа е записано, че до 2020 година ще бъде препоръчан дълготраен проект за енергийния преход, ориентиран към опазването на околната среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР