Умерената физическа дейност има своето положително влияние върху системите на

...
Умерената физическа дейност има своето положително влияние върху системите на
Коментари Харесай

Можем ли да тренираме, когато сме болни?

Умерената физическа активност има своето позитивно въздействие върху системите на тялото ни. Сред тях са възстановяване на имунната система, сърдечно-съдовата и други.  Различни изследвания демонстрират, че умерените действия като кардио, плуване, леко бягане или пък просто разходка за към 35-40 минути дневно, могат да ви оказват помощ да се справите с респираторните инфекции през зимата, както и други вирусни заболявания.

Има обаче и разнообразни доказателства и изследвания, които демонстрират, че прекомерно интензивната подготовка, като маратона, пречи на имунната ни система да работи вярно. Това е мнението на професор Брус Барет от Университета в Уисконсин. Според него, а и освен, физическата активност е превъзходен метод да се предпазим от заболяванията, само че не и за лекуването им.
Забравете за тези храни и питиета, когато сте заболели
Едва ли храната е тематика за размисъл, когато сте заболели от грип или имате стомашен проблем. За страдание, някои артикули могат да скапват...

Имунната система се нуждае от кръв, с цел да може да действа вярно. Когато се упражняваме, ние усилваме притока на кръв до значими системи и органи. По този метод усилваме и циркулацията на значими кафези, които дават отговор за това.

Когато обаче сме заболели от вирусна зараза нещата се трансформират. Въпреки че упражненията могат да бъдат доста потребни за имунната ни система, те могат да се окажат нездравословни при към този момент почнала простуда или вирусна зараза.

Изследвания, извършени в Ball State University, демонстрират, че упражненията по време на простуда или респираторно заболяване не оказват никакво позитивно въздействие върху протичането на болестта. Дори може да стане по-зле. Могат да се влошат признаците като синузит, кашлица или белодробни болести. Упражненията са още по-лоша концепция, в случай че вирусната зараза е съпроводена с температура.

Различни изследвания и наблюдения върху спортисти, които са траяли да упражняват макар заболяването, от която са наранени, имат обилни затруднения при протичане на болестта и надлежно още по-големи последствия по-късно. Лекарите са изцяло безапелационни, че имунната система се нуждае от покой, с цел да може да извърши своята защитна функционалност и да се пребори с инфекцията.
Най-мръсните неща, които сеят болести
Микробиолозите предизвестяват: има повече бактерии на клавиатурата на компютъра в офиса ви, в сравнение с тоалетната седалка! Не вярвате...

Спортът в действителност е хубаво нещо, само че е значимо и да се прави с мярка. Когато не се чувствате добре, това може единствено да ви навреди. Тялото има през този интервал потребност от отмора, с цел да се възвърне.

Дори да имате насъбрана сила, бързо ще се изтощите, а вирусът ще продължава да работи. Имунната система към този момент е задоволително мощна, с цел да се оправи със болестта, само че не ѝ пречете, когато изтощавате тялото от тренировки. Разбира се, когато се чувствате по-добре, можете да се разноските, само че избягвайте усилените кардио тренировки и други сходни силови извършения. Използвайте времето за релаксиране и сами ще видите, че ще се възстановите доста по-бързо.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР