УМБАЛ Пловдив няма избран нов изпълнителен директор, тъй като общото

...
УМБАЛ Пловдив няма избран нов изпълнителен директор, тъй като общото
Коментари Харесай

Известен пловдивски лекар: Яка корупция по високите етажи! Изнудват директори на болници да си плащат, за да останат

УМБАЛ " Пловдив " няма определен нов изпълнителен шеф, защото общото заседание на акционерите не се организира поради липса на кворум. Предложението на предходния министър проф. бе сегашният шеф Динчо Генев да бъде заменен от проф.. Кворумът обаче се провали заради отсъствието на представител на Министерството на здравеопазването на служебното държавно управление. Ето по какъв начин проф. Шишков разяснява за Plovdiv24.bg обстановката, в която е попаднал:

" Министерството първо предлага промяна на борда, а след това не праща собствен представител, което е обидно за всички, които бяхме там. Обидно е за настоящия шеф, обидно е за оферти нов шеф в мое лице, обидно е и към всички представители на общините. Това значи, че министерството изобщо не го интересува какво се случва в една от най-големите лечебни заведения. Или нямат смелост да заявят своята позиция. Няма пояснение за какво. И защото те са си принципал, те оферират. Аз не съм желал да ставам шеф, те го предложиха и ме повикаха, а в този момент ги няма никакви.

Лошото е, че единственото, което могат да създадат, е да вкарат някой в спор с различен човек. Така се пробваха да ме вкарат и мен в спор със настоящия шеф лекар Динчо Генев. А аз нямам подобен спор, погаждам се отлично с него. Човекът си прави работата. Това са политически решения и назначения. Така са избрали, по този начин са решили. Но откакто е по този начин, за какво не са пристигнали и не си поемат отговорността? И такава липса на последователност от министър на министър е неуместна. Затова в опазването на здравето е по този начин ".

Проф. Шишков разясни още, че той е бил препоръчан от проф. Сербезова, като е имало разнообразни варианти. " Обадиха ми се и ме помолиха. Не съм се молил аз и не съм желал да бъда. Това съм го декларирал на всички в болничното заведение. Но другите възможности бяха такива, че стабилната болница сега щеше да стане отново нестабилна. И това, което бях декларирал, е, че в случай че ще махат доктор Генев, нямам срещу да стана аз шеф. Все отново съм в болничното заведение от 30 години. Знам добре нейните проблеми ".

По думите на проф. Шишков идващото съвещание е планувано на 07.09.2022 година и тогава няма да има значение кой е пристигнал и кой не е, а ще се гласоподава. И добави: 

" Но дано от министерството да се държат мъжки, да изпратят представител и да кажат - остава ли директор д-р Генев, или желаят да го сменят с някой различен. Да дойдат и да го заявят. Защото тази игра в опазването на здравето продължава доста години. Да изнудват шефовете да си заплащат. Когато си платят и остават. Здравеопазването е от  местата, от където най-вече се печели и там е най-тежката корупция. Но не при лекарите и сестрите, а по най-високите етажи.

Когато заплашваш един шеф няколко пъти, че ще го махнеш, той какъв избор има? Аз съм си уролог, аз съм си доктор, мене нищо не могат да ми вземат - нито акъла, нито ръцете. Но това е извънредно обидно и към община Пловдив, и към Карлово и към всички акционери, и към сегашния директор, и към мен, като препоръчан. Ако това беше в София, нямаше да се случи. Ние сме си тежка провинция. И ми е доста забавно по какъв начин по този начин всеки провинциалист, който отиде в София, се прави на най-големия столичанин ".

Проф. Шишкв още един път акцентира, че неявяването на принципала на такива събрания приказва, че не им пука за това какво се случва с тази болница. " Това, апропо, се потвърди в годините. Съсипаха я тази болница ", добави проф..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР