УМБАЛ Бургас вече има реанимобил, купена със средства от рециклирани

...
УМБАЛ Бургас вече има реанимобил, купена със средства от рециклирани
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас вече има линейка Мерцедес, закупена от рециклирани капачки

УМБАЛ Бургас към този момент има реанимобил, купена със средства от рециклирани капачки и донори. Каузата бе на Отделението по неонатология в морския град и означи своя сполучлив свършек, оповестиха на Facebook страниците си уредниците. Реанимобилът " Мерцедес " е импортиран от Германия и към този момент извършва функционалностите си в болничното заведение - да транспортира бебета и дребни деца до други лечебни заведения, когато това се постанова. Оборудван е с всичко належащо за елементарен превоз, в това число и със специфична шина за транспортния кувьоз на Отделението по неонатология. Автомобилът е климатизиран, предлага извънреден комфорт за екипа, който транспортира детето, екипиран е с всичко належащо като съоръжения - О2, ел. заключения за включване на апарати, доста комфортни шкафове за лекарства, две седящи места, спомагателна носилка с механизъм за елементарно прекачване на пациент, транспортна чанта и така нататък

Цената на реанимобила е 39 375 лева Половината от сумата е от предадените в болничното заведение капачки за преработване. Другата половина - от парични дарения най-много на близки на пациенти на Отделението по неонатология. По сходен метод преди време бе закупен и кувьоз от най-голям клас - също благодарение на донори.

Оттук-нататък Отделението по неонатология стопира да приема капачки в УМБАЛ Бургас и ще провежда специфични акции, на които те да бъдат излъчени. " Всекидневното преместване на туби и шишета от входовете до склада, а по-късно - стотици туби и шишета от склада до камиона се прави единствено от няколко души, които се задъхват от други отговорности и изключителни смени в болничното заведение, по тази причина взехме решение да организираме акции по предаване няколко пъти в годината, на които всеки ще може да донесе събраните капачки и самичък да ги остави в камиона ", сподели доктор Стилияна Томова, шеф на Отделението по неонатология. Тя благодари на всички, които са се включвали в акциите досега. Следващата цел на Отделението е закупуване на Оксимиксер - уред, който подкрепя дишането на прибързано родени бебета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР