УМБАЛ Бургас премина успешно ресертификационен одит по системата за качество

...
УМБАЛ Бургас премина успешно ресертификационен одит по системата за качество
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас поднови сертификата си за качество по системата ISO 9001:2008

УМБАЛ Бургас мина сполучливо ресертификационен одит по системата за качество ISO 9001:2008. Тази година изтичаше предходната сертификация, която бе възобновена. Целта на одита, осъществен от институцията NQA, бе да удостовери, че системата за ръководство на качеството е основана и внедрена в сходство с условията на одитирания стандарт.

Ресертификационният одит обхвана предоставяната болнична помощ, образованието на студенти и специализанти и необятен набор от действия в лечебното заведение.

" Заключенията на отчета е, че са изпълнени условията на стандарта по отношение на планирането и обезпечаването на човешки запаси, обезпечаващи ефикасното и ефикасно осъществяване на дейностите по даване на болнични медицински услуги в обсега сертификация и първокласен обучителен развой за студенти и специализанти ", коментират от УМБАЛ Бургас.
Ресертикацията за качество по системата ISO 9001:2008 е за период от три години - до лятото на 2019г.

УМБАЛ Бургас е най-голямото лечебно заведение в района. То прави болнична здравна активност по 30 специалности, в една Клиника по съдова хирургия, 24 отделения с кревати, 5 отделения без кревати и две медико-дианостични лаборатории, както и едно Отделение за долекуване и дълготрайно лекуване по медицински специалности " Вътрешни заболявания " и " Нервни заболявания ". Съгласно избрана със заповед на министъра на опазването на здравето акредитационна оценка, болничното заведение има право и образова студенти по време на летните им стажове и преддипломните им стажове, както и специализанти по над 21 медицински специалности. УМБАЛ Бургас е акредитирана за образование на студенти и магистри по медицина.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР