Ултрапреносими, за максимална продуктивност, за игри и още.. Емил Василев

...
Ултрапреносими, за максимална продуктивност, за игри и още.. Емил Василев
Коментари Харесай

Ето кои са най-добрите лаптопи в началото на 2023 година

Ултрапреносими, за оптималната работливост, за игри и още..

Емил Василев преди 44 минути 104 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Броят на наличните през днешния ден модели преносими компютри, които може да си закупите през днешния ден е изумителен. За да ви оказват помощ в избора на евентуална покупка, от TechSpot редуцираха листата на някои от най-хубавите портативни машини на пазара сега – от висок клас устройства с Windows и MacOS до бюджетни разновидности.

В това управление за покупка са прегледани разнообразни категории преносими компютри, в това число ултрапреносими устройства и модели, насочени към продуктивността. То включва някои от най-новите итерации на нормалните любимци, както и напълно нови модели, а също и най-хубавите оферти за най-хубавите преносими компютри за игри.

Най-добър ултрапреносим:
Apple MacBook Air M2

Ако не сте съперници на продуктите на Apple и желаете най-хубавия ултрапреносим преносим компютър на пазара, вземете си MacBook Air M2. Откакто Apple минаха към чипове от серия M, преносимите компютри им са на гребена на вълната, а най-новата итерация на MacBook Air постоянно е избирана за най-хубавия повсеместен преносим компютър през днешния ден за всички и е елементарно да се разбере за какво.

Apple някак си съумя да свие MacBook Air с още 20% в последната си итерация, като направи преносимия компютър пълен единствено 1,13 сантиметра, а тежестта му е 1,24 кг.

13,6-инчовият True Tone екран е ослепителен, пъстър и съставлява същинска забележителност (с резолюция от 2560 x 1664, 500 нита). Има и конектор MagSafe 3 за зареждане, Touch ID, впечатляващи високоговорители и клавиатура, която ще се хареса на пишещите. Получавате и уеб камера с резолюция 1080p в несъмнено спорния разрез на екрана.

Една от областите, в които този MacBook Air в действителност превъзхожда Dell XPS 13 и доста други, е продуктивността, с помощта на личния чип на Apple, който го зарежда. Чипът M2 с неговите 8 CPU ядра и 8-10 GPU ядра е мощна машина, която оставя на назад във времето машини с Windows на сходни цени. Apple твърди, че той е 1,4 пъти по-мощен от предходния M1. Освен това той е извънредно енергоефективен, като предлага необикновен живот на батерията.

Ако желаете да извлечете безспорната изгода от машината, MacBook Air M2 може да бъде оборудван с до 24 GB RAM памет, както и с 2 TB памет за предпазване, като общоприетия модел е в настройка с 8 GB RAM и 256 GB памет за предпазване. С цена от почти 2500 лв. за базовия модел, MacBook Air е по-скъп от преди и от някои съперници с Windows, като Dell XPS 13. Подобно на този Dell XPS 13, той също се предлага единствено с два Thunderbolt / USB 4 врата, а не всеки е почитател на прореза или macOS.

Искате да спестите малко пари за сметка на нищожен спад в продуктивността? Опитайте MacBook Air M1, който сега може да бъде открит при един от търговците на дребно на цена от 1685 лв., което е прелестна оферта.

Потребителите, които търсят приказен ултрапреносим преносим компютър с Windows да продължат надолу.

Най-добри ултрапреносими с Windows:
Dell XPS 13 и HP Spectre x360 14

Най-добрият ултрапреносим преносим компютър за потребителите на Windows има един извънреден победител: Dell XPS 13, който още веднъж дава отговор на всички условия. В последната си итерация XPS предлага няколко нови усъвършенствания, само че красивият дизайн към момента е това, което евентуално ще притегли хората.

Новият XPS 13 заменя карбоновите опори за дланите с алуминиеви на клавиатурата и се предлага в нов вид на цвят Umber – светлолилав/сив колорит. Качеството на направата на тънкото и крепко шаси е великолепно, макар че то тежи единствено 1,17 кг.

Dell XPS 13 към момента разполага с една от най-хубавите клавиатури измежду всички преносими компютри, съвсем целодневен живот на батерията и насочен към продуктивността 16:10, 500 нитов „ infinity edge “ екран с резолюция 1920 x 1200 пиксела и периодичност не освежаване от 60Hz, заобиколен от тънки рамки с опция за сензорна функционалност.

По отношение на спецификациите преносимият компютър на Dell се предлага с Intel Core i5-1230U или Core i7-1250U (и двата с 10 ядра/12 нишки), до 32 GB RAM памет и 1 TB памет за предпазване. Има също по този начин читател за пръстови отпечатъци, 720p инфрачервена камера, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 и два врата USB-C / Thunderbolt 4. Няма 3,5-милиметров порт за слушалки, само че получавате адаптер за слушалки от USB-C към 3,5 милиметров. Купувачите получават и опцията да изберат за операционна система Linux Ubuntu, а не Windows.

Цената на XPS 13 стартира от 799 $ в Съединени американски щати, само че у нас не може да се откри под 4000 лв. за жалост. Ако има кой да ви го внесе от Съединени американски щати, това е ослепителен избор за тези, които търсят красива, лека и добре оценена машина, която е задоволително мощна за работа и учене. Ограниченият избор на портове и промененият дизайн може да не са по усета на всеки, само че това остава най-хубавият преносим компютър с Windows и мощен противник на MacBook Air.

Отлична опция
HP Spectre x360 14

HP Spectre x360 13.5 е освен един от най-хубавите преносими компютри, които можете да си купите, само че и приказен вид за тези, които търсят тънка и лека машина 2 в 1. Spectre x360 има първокачествен дизайн, който може да се конкурира със всеки различен. Специално обработеният алуминиев корпус с изрязани ъгли с голям брой портове е доста моден, което го отличава от многото други 2-в-1 и конвертируеми преносими компютри.

13,5-инчовият OLED екран с резолюция 3000 x 2000 пиксела (съотношение на страните 3:2) е ослепителен и жив – съвършено, когато употребявате 360-градусовата панта, с цел да го превърнете в таблет. Като част от пакета той включва и презареждащ се стилус, който се прикрепя в профил на екрана в жанр iPad.

Освен това получавате два врата Thunderbolt 4, жак за слушалки, Intel Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, високоговорители Bang & Olufsen, уеб камера с висока разграничителна дарба и за разлика от някои други преносими компютри, порт USB Type-A. В комплекта е включен USB-C хъб, който прибавя още два USB-A врата, HDMI порт и USB-C.

Вътрешността му се състои процесор Intel Core i7 (до 13-о поколение), 16 GB RAM памет, 1 TB SSD памет за предпазване и батерия с потенциал 66 WHr, която ще издържи през целия ден. Липсата на алтернатива за специфична графична карта и началната цена от 1249 $ в Съединени американски щати или към 3500-4000 лв. у нас са единствените негативи на Spectre x360 – преносим компютър, който се отличава в голям брой области, въпреки че сега може да го намерите в един от огромните търговци на дребно на цена от 2449 лв..

Вероятно единственият различен преносим компютър с Windows, който може да се конкурира с XPS 13 и Spectre x360, е Lenovo Yoga 9i Gen 7, още един 14-инчов 2-в-1 преносим компютър със замайващ OLED екран. Той може да има няколко варианти за спецификации повече от Spectre x360, само че не може да се съпостави с живота на батерията и красивия дизайн на модела на HP.

Най-добрите бюджетни:
Acer Swift 3 и Asus ZenBook 13 OLED

Важно е да бъдете деликатни, когато избирате бюджетен преносим компютър, защото има ценови предел, при който всичко, което е под него, е обезпечен неуспех. Acer Swift 3 обаче е рядко изключение от това предписание. Има няколко разновидността на спецификация, от които да избирате: Intel i5 или i7 от 11-то или 12-то потомство, Ryzen 5 5625U или Ryzen 7 5700U.

Получавате 14-инчов IPS екран с резолюция 1920 x 1080. Ако платите малко повече, ще получите алтернатива с 2560 x 1440 или 13,5-инчов екран с резолюция 2256 x 1504 (съотношение 3:2), само че и трите са приятни и ярки. Swift 3 има и елегантно и леко алуминиево шаси. Това го прави съвършен за възпитаници, както и целодневният живот на батерията и солидната продуктивност.

Acer даже разполага с порт USB Type-C с поддръжка на Thunderbolt 4 и читател за пръстови отпечатъци, което е изненада в този ценови диапазон. Навсякъде другаде има един USB 3.2 Gen 1 порт, един USB 2.0 и HDMI вход. Някои модели се оферират и с Bluetooth 5.2 и Wi-Fi 6E.

Външният тип на Swift 3 може и да не го откроява доста, а и не получавате отличена с премия клавиатура, високоговорители или уеб камера, само че мъчно ще намерите по-добър преносим компютър в този ценови диапазон. В последна сметка това е чудесна машина за тези, които разполагат с по-ограничен бюджет.

OLED опция
Asus ZenBook 13 OLED

Ако желаете преносим компютър с OLED екран на бюджетна цена, разгледайте Asus ZenBook 13 OLED, който може да бъде открит за под 2000 лв. на пазара сега, като цената при другите търговци варира. Това е още едно отлично устройство за тези, които търсят нещо фино (1,27 сантиметра) и леко (1,13 килограма). Предлага се с процесори както на Intel, по този начин и на АMD с портове HDMI 2.0b, USB 3.2 Type-C и USB 3.2 Type-A. Няма обаче Thunderbolt.

Има също по този начин вградена инфрачервена камера, издръжливо шаси, панта ErgoLift, клавиатура и дигитален блок с подсветка и дълъг живот на батерията, само че най-важното е OLED дисплеят, който предлага 100% покритие на цветовата гама DCI-P3 и 133% покритие на sRGB, както и нормалните преимущества на OLED, като да вземем за пример съвършено черно.

Най-продуктивни
Dell XPS 17 и Apple MacBook Pro 16

Ако желаете преносим компютър, който е предопределен за оптималната работливост, тогава огромният екран и огромната мощ са от значително значение. Dell XPS 17 дава отговор и на двата критерия, като прибавя и доста други привлекателни екстри. И въпреки да е огромен, той не е тежък.

Купувачите могат да избират сред общоприет 1920 x 1200 или замайващ 3840 x 2400 сензорен екран. И двата екрана се оферират в насочено към продуктивността съответствие на страните 16:10, което доближава 500 нита и е антирефлекторно (FHD+) или антиотразяващо (UHD+) със 60 Hz периодичност на освежаване. В композиция с дребните рамки този Infinity Edge екран наподобява даже по-голям от 17 инча. UHD+ дисплеят покрива 100% от гамата sRGB и 95,2% от DCI-P3, което го прави съвършен за основателите на наличие.

Освен това е хубав на външен тип преносим компютър с алуминиевото си шаси и подложката за длани от въглеродни нишки. Но макар размерите и мощността си, той е с дебелина под 1,7 сантиметра и тежи едвам 2,13 кг.

Най-новият Dell XPS 17 може да бъде оборудван с до 13-то потомство Core i9-13900H, 64GB DDR5-4800MHz RAM памет и 8TB M.2 PCIe NVMe памет за предпазване, което ще му помогне да издържи на всевъзможни натоварвания. Можете да добавите и графична карта, която доближава до серията RTX 4080.

Машината на Dell се предлага с уеб камера 720p с поддръжка на Windows Hello за различаване на лица и нормалната клавиатура с най-високо качество, която се среща при всички модели XPS. Портовете се състоят от четири входа Thunderbolt 4, 3,5-милиметров жак за слушалки и читател за SD карти – в кутията има и адаптер от USB-C към USB-A и HDMI. Той може да се похвали със зашеметяващо аудио с четири високоговорителя, Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2.

Тази огромна мощ и размерът на екрана значат, че батерията не е отличителната линия на Dell XPS 17. Цената му с процесор Intel 12-то потомство и графична карта RTX 3060 е към 10 хиляди лв. у нас, само че получавате това, за което си плащате.

Алтернативата на Apple
Apple MacBook Pro 16

Трудно е да се избере най-хубавата характерност в Apple MacBook Pro 16. Той разполага със спиращият дъха XDR mini-LED екран, който се отличава с разграничителна дарба 3456 x 2244 (254 ppi) и адаптивна периодичност на освежаване ProMotion на Apple до 120 Hz. Той е необикновено ослепителен и с точни цветове, което го прави превъзходен за основателите на наличие, за потребяване на наличие и за общи задания, свързани с продуктивността.

Мнозина назовават MacBook Pro 16 най-хубавият мобилен видеоредактор, който можете да си купите, с помощта на функционалности като хардуерно ускоряване на ProRes, бърз графичен процесор и относително ниска консумация на сила, която разрешава съвсем безшумна работа по време на редактиране.

След това е вътрешността. Сърцето му се назовава M2 Pro с неговия 12-ядрен процесор, 19-ядрен графичен процесор и до 32 GB RAM памет който може да остави доста преносими компютри с Windows да му дишат прахта, когато става въпрос за продуктивност. А в случай че планирате да вършиме тежък видеомонтаж или 3D рендериране, може да изберете настройка с процесора M2 Max, който предлага до 38 графични ядра, до 96 GB RAM памет и 400 GB/s пропускателна дарба на паметта.

Освен това се предлага с нормалния за Apple съвременен външен тип, страхотна клавиатура, солиден тъчпад и непостижим живот на батерията. Освен това има разполга с 3 врата Thunderbolt 4, един HDMI и един SDXC.

Изрезът на уеб камерата на MacBook Pro 16 към момента може да отблъсне хората, а с начална цена от над 6000 лв. за M2 Pro и 8000 лв. за M2 Max, цената му е за експерти. Освен това е значителен, само че постоянно можете да спестите малко пари и да намалите размера, като изберете MacBook Pro 14.

Най-добрите геймърски:
Razer Blade 15 и Asus Zephyrus G15

За втора поредна година Razer Blade 15 и Asus ROG Zephyrus G15 са отличени като най-хубавите геймърски преносими компютри като цяло. И двете машини са зашеметяващи, тъй че изборът сред тях е въпрос на персонален избор.

Razer усъвършенства избора си на преносими компютри, като отстрани по-скъпите модели „ Advanced “, оставяйки на купувачите опцията да избират сред Blade с размери на екрана 14, 15 и 17 инча. Средният размер е любимец заради комбинацията от екранно пространство, тегло и мощ.

Razer не е променяла мощно дизайна на Blade 15 през годините, само че за какво да трансформират нещо толкоз премиум и стилно когато се харесва на потребителите. Здравото напълно черно шаси от анодизиран CNC алуминий излъчва качество, което ще притегли вниманието на всички, също така е много фино и леко за нещо толкоз мощно.

Razer предлага необятен избор от спецификации за Blade 15. Базовият модел е оборудван с Core i7-11800H, 16 GB RAM, RTX 3060 и 144Hz Full HD екран, което би трябвало да е задоволително за облекчаване на доста геймъри, само че в случай че похарчите повече, ще имате опция да изберете RTX 3070/3070 Ti/3080 Ti, Core i9-12900H, до 4K резолюция и до 360Hz периодичност на освежаване. Като машина за игри това е способен сурогат на настолен компютър.

Razer също по този начин предлага доста приятни елементи в Blade 15, в това число подсветка на всеки клавиш, фабрично калибрирани екрани, 1080p IR Hello уеб камера и ориентирани нагоре високоговорители с THX аудио. Изборът на портове включва един Thunderbolt 4, два USB-C 3.2 Gen 2 с доставка на сила (15 W) и три USB A 3.2 Gen 2 врата.

Razer има репутацията на компания, която дефинира цените на своите артикули по метод, който би конкурирал Apple (в неприятния смисъл на думата), и Blade 15 не е по-различен: моделът от междинен клас с Core i7-12800H, RTX 3070 Ti и 240Hz QHD сега у нас коства малко над 5500 лв.. Също по този начин може да откриете, че животът на батерията не е на равнището на някои негови противници. Въпреки това Blade 15 е страховит геймърски преносим компютър с външен тип, който подхожда на продуктивността му.

Топ опция
Asus ROG Zephyrus G15

Ако сте фенове на външния тип и мощността на Blade, само че желаете нещо малко по-различно и с процесор на AMD, Asus ROG Zephyrus G15 е отлична опция. С сходна композиция от грациозен външен тип и леко тяло (1,95 килограма) спрямо Razer, Asus прибавя преимуществото на по-дългия живот на батерията.

Всички модели Zephyrus G15 се оферират с 8-ядрени, 16-нишкови процесори AMD Ryzen 9 6900HS и могат да бъдат конгигурирани с графична карта до RTX 3080. Можете също по този начин да избирате екрани с резолюция 1080p или 1440p и периодичност на освежаване до 300 Hz.

Една от главните отличителни черти сред Zephyrus и Blade е 180-градусовата панта ErgoLift на първия, която повдига клавиатурата леко над повърхността, когато капакът е отворен, като оказва помощ да остане хладна. Освен това тя наподобява много впечатляващо, когато е отворена, допълвайки клавиатурата в жанр „ чиклет “ с RGB подсветка.

Животът на батерията постоянно е ахилесовата пета на геймърските преносими компютри, само че Zephyrus е първенец в този отдел, като предлага над осем часа работа с цялостно зареждане.

Zephyrus може да се похвали с шест високоговорителя с Dolby Atmos, 100% покритие на цветовата гама DCI-P3, 3 ms време за реакция на IPS екрана, Wi-Fi 6E, два USB 3.2 Gen 2 Type-C врата, два USB 3.2 Gen 2 Type-A входа, един 1x HDMI 2.0b и microSD читател. Освен това отAsus най-сетне са добавили уеб камера (720p IR).

Известно е, че Zephyrus работи на високи обороти и му липсват хардуерните варианти, предлагани от Blade 15, само че при много по-ниска цена за модела с RTX 3060 и AMD Ryzen 7 6800HS (3999 лева) Asus побеждава своя противник, когато става въпрос за цена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР