Ултиматуми не приемам от никого, ще реша в обозрим срок.

...
Ултиматуми не приемам от никого, ще реша в обозрим срок.
Коментари Харесай

Радев за Гешев: Ултиматуми не приемам от никого, ще реша в обозрим срок

" Ултиматуми не одобрявам от никого, ще реша в обозрим период ". Това съобщи президентът Румен Радев, запитан от публицисти за сключване на указа за назначение на идващия основен прокурор и мнението по въпроса на членове на Висшия правосъден съвет (ВСС). Той взе участие в тържествено заседание във Военна академия " Георги Стойков Раковски " във връзка празника на Сухопътни войски.
" Виждате, че аз не съм човек, който протака и употребява разнообразни измами ", добави още Радев.
По думите му, процедурата за избора е ясно написана в Конституцията. " И аз се обърнах към Висш съдебен съвет също с гледище, което те, несъмнено, не извършиха по най-хубавия метод ", добави още президентът.
напомня, че пленумът на Висшия правосъден съвет прегласува избора на зам.-главния прокурор Иван Гешев за нов основен прокурор. Това стана със 17 гласа от 24 дали своят вот, при общо 25 членове на Висш съдебен съвет. За избора бяха нужни най-малко 17 гласа. След избора, Иван Гешев благодари на Висш съдебен съвет, особено тъй като не са се поддали на " невиждания политически напън ".
Сега следва указът за повторния избор да отиде при президента Румен Радев, който би трябвало да го подпише, само че няма открит от закона период по кое време тъкмо да стане това. Припомняме, че на 10 януари, 2020 година, изтича мандатът на настоящия основен прокурор Сотир Цацаров.
Междувременно Неправителствената организация " Инициатива правораздаване за всеки " и гражданско съдружие " Боец " проведоха шествие до президентството с гледище президентът Румен Радев да сезира Конституционния съд поради прегласуването на Гешев за обвинител номер едно от висшите магистрати през предходната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР