Улични боеве избухнаха снощи между мексиканските сили за сигурност и

...
Улични боеве избухнаха снощи между мексиканските сили за сигурност и
Коментари Харесай

Арестът на син на Хоакин Гусман доведе до улични боеве в Кулиакан

Улични боеве избухнаха нощес сред мексиканските сили за сигурност и членове на мощен наркокартел в град Кулиакан, столица на щата Синалоа, предоха международните организации.

Силите за сигурност са заловили един от синовете на наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо, удостовери представител на мексиканското държавно управление. Смята се, че Овидио Гусман е авторитетна фигура в картела "Синалоа ". Съединени американски щати го упрекват в незаконен сговор за разпространяване на кокаин, метамфетамини и марихуана.

На оповестени в интернет видеозаписи се вижда, че бойци от националната армия и бойци са изправени против цивилни, евентуално членове на картела "Синалоа ", въоръжени с картечници и автоматизирани пушки.

Местната медия "Риодосе " заяви през вчерашния ден, че тежко въоръжени мъже в камиони стрелят в центъра на Кулиакан, съобщи Асошиейтед прес. Някои от стрелците употребявали снайпери. Входовете на града били блокирани от силите за сигурност със запалени коли.

През януари 2017 година Гусман беше екстрадиран в Съединени американски щати от Мексико по искане на американските управляващи. През февруари тази година той беше приет за отговорен по всички повдигнати му обвинявания. В средата на юли Гусман беше наказан на пожизнен затвор и санкция от 12,6 милиарда $.

Смятан за най-могъщия наркотрафикант в света, за 25 години Гусман е изпратил в Съединени американски щати минимум 1 200 тона кокаин. Въпреки осъждането му, неговата незаконна организация продължава да изпраща по-голямата част от дрогата, която влиза в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

По-късно беше обявено, че възползвайки се от уличните боеве, 20 наказани, излежаващи присъди в пандиза "Агуаруто " в Кулиакан, са съумели да избягат, съобщи телевизионният канал "Телевиса ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР