Улеснявайки потребителите, технологията може да направи бизнеса на операторите доста

...
Улеснявайки потребителите, технологията може да направи бизнеса на операторите доста
Коментари Харесай

GSMA оставя eSIM „на изчакване“ заради разследване в САЩ

Улеснявайки потребителите, технологията може да направи бизнеса на операторите много по-несигурен

Наличието на eSIM значи, че потребителят може да смени оператора си с едно нормално телефонно позвъняване

Организацията за стандартизация в далекосъобщенията GSMA съобщи, че ще остави „ на изчакване “ въвеждането на новата технология за мобилни телефони eSIM, поради следствие на американското държавно управление за хипотетична съгласуваност сред групата AT&T Inc. и Verizon Communications Inc. за да се попречи на потребителите да превключват елементарно безжичните оператори.

GSMA разгласи в публично изказване, че прекосяването към световния стандарт eSIM е „ замразено до привършване на следствието от страна на Министерството на правораздаването на Съединените щати “.

Какво е eSIM

Технологията eSIM би трябвало да значи съществуване на интегрирана SIM карта във всяко устройство, която не може и не би трябвало да бъде отстранена от устройството. Това е нещо, което производителите на потребителска електроника желаят по отношение на развиването на „ интернет на нещата “ – такива карти биха били вградени в интелигентните домашни уреди. Технологията съставлява интерес и за някои производители на коли.

Информацията в карта от този стандарт ще бъде съвместима или презаписваща се от всички оператори. Това значи, че потребителят може да реши да промени оператора си с едно нормално телефонно позвъняване. Няма да се изисква нова SIM карта, нито ще има закъснение при превключването на eSIM към другата мрежа. Няма да се постанова физическа промяна.

Освен всичко това измежду преимуществата, които предлага новата технология от позиция на дизайна, е, че прави устройствата по-малки, тъй като няма потребност да се основава специфична „ тава “ за SIM карта.

Поводи за опозиция

Въпросната технология може да направи бизнеса на операторите много по-„ летлив “. Стандартът eSIM разрешава на потребителите да минават от един мобилен оператор към различен, без да се постанова да вкарват нова физическа SIM карта. Това прави по-лесно сравняването на безжичните мрежи и изборът на нова услуга при предпочитание.

Човек може да смени оператора си с една команда – без даже да приказва с друго човешко създание. И тъкмо това доста плаши операторите. Много от тях търсят метод да основават преданост у потребителите си или да обвържат клиентите си дълготрайно – било то посредством разнообразни стратегии или посредством абонаментни проекти. Ако човек може да употребява eSIM, с цел да „ си тръгне “ единствено с едно придвижване, операторите ще губят елементарно клиенти и ще би трябвало да се конкурират по-агресивно за всеки консуматор.

Въпрос на позиция

„ Този стандарт съдържа необятен набор от функционалности, в това число опцията за заключване на eSIM. В Съединените щати потребителите ще имат такава възможност; те обаче ще би трябвало да се съгласят категорично с това по силата на съответни търговски съглашения с мобилните оператори, да вземем за пример при закупуване на субсидирано устройство “, споделят от GSMA.

Асоциацията добави, че сътрудничи на Министерството на правораздаването в следствието. Редица производители на хардуерно съоръжение към този момент са се оплакали пред министерството по отношение на практиките на мобилните оператори, свързани с технологията eSIM.
още по тематиката
От своя страна, Verizon назова следствието „ доста звук за нищо “, добавяйки, че работи с Министерството на правораздаването към този момент няколко месеца „ по отношение на следствието “. AT&T също уточни, че работи с министерството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР