Укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков пусна поредното

...
Укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков пусна поредното
Коментари Харесай

Божков ще се яви на изборите, обещава пряка демокрация и възмездие

Укриващият се в Дубай обвинен предприемач Васил Божков пусна следващото видеообръщение във Facebook. В него той анонсира целите на бъдещия си политически план "Българско лято ". Божков дава обещание скоро да разгласява в обществената мрежа платформата на плана.

Бившият хазартен необут, който е с 18 повдигнати обвинявания, се обръща към "тези, които останаха в България под ръководството на хунтата и към тези, които откриха избавление в чужбина ". Според него "третата национална злополука е реалност ", а "Българско лято " е план за избавление на родината.

Проектът съставлява:

Създаване на политическа партия, която да взе участие в изборите.

Отнемане властта от хунтата и отмъщение за виновниците.

Пряка народна власт. Всеки българин, без значение къде се намира, може директно да взе участие във взимането на решения за сегашното и бъдещето на страната.

"Българите са почтени и почтени хора, не са толупи, мисирки или маргинали. Ще се опитат да ви уплашат и разколебаят. Ще се опитат да ви купят. Ще се опитат да ви кажат, че нямаме късмет. Ще сменят лицата си, правейки щедрост и дарения с откраднатото от вас. Те имат властта, медиите и парите. Не им вярвайте. Един глас може да бъде заглъхнал, милиони – не.

Да вземем нещата в свои ръце.

Силата е в нас. Ние сме силата ", приключва посланието си предприемачът.

Божков разгласи началото на плана си "Българско лято " на 15 юни. Според оповестените от него позиции, планът му залага на господство на закона, самостоятелност на управляващите, отпадане на имунитета за народни представители и референдуми за значими публични тематики. Освен това предприемачът упорства за електронно гласоподаване и администрация, бистрота на връзките сред бизнес и власт, лична правосъдна отговорност към държавни чиновници, нарушили закона. Обещания имаше и за възбрана на партийните дотации и за финансова проверка на досегашното ръководство.

Припомняме, че на 4 юли Специализираната прокуратура популяризира известия за документи, снимков материал и профили, съдържащи персонални данни на магистрати, открити и конфискувани при акцията в събота в столичния квартал “Симеоново “ по отношение на досъдебно произвеждане против проведена незаконна група с началник Васил Божков.

Профилите на магистратите, ангажирани с следствията против Васил Божков, съдържат както техни персонални данни като домашни адреси, употребени телефонни номера, по този начин също и подробна информация , забележете, за членовете на техните фамилии, в това число и за малолетни и малолетни лица. В един от профилите се съдържа напътствие за снимане на магистрат, както и за следене на член на негово семейство “, уточни представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Тя добави, че в различен от профилите се показва, че адресът на магистрата е открит посредством техническо средство. „ Открито и конфискувано е неподписано копие от разпореждане на прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 година за отвод от формиране на досъдебно производство”, заяви още Милева. Тя разясни, че преписката е била формирана по отношение на издадено съобщение от Министерство на стопанската система, съдържащо данни за осъществени престълления, свързани със корист с европейски средства.

В хода на инспекцията са били разпитани чиновници на Министерство на стопанската система, а също по този начин и Лиляна Деянова, в качеството й на шеф на комерсиално сдружение, Ася Йочева, в качеството й на представляващ комерсиално сдружение, Александър Ангелов, в качеството му на шеф и съучастник в комерсиално сдружение. По мотив откритото копие е разпоредена незабавна инспекция за случая.

На адреса в кв. "Симеоново " са открити разпечатани изявления с идентично наличие (за разпоредена от министъра на финансите инспекция на сдруженията, с предмет на активност хазарт), в шест осведомителни уеб страницата - "Дневник ", "Frognews ", "Гласове ", "Topnovini ", "Press TV ", "Liberta ", оповестяват от прокуратурата.

При претърсването на различен адрес в столицата, употребен от охранителна компания, са конфискувани документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и огромна сума пари с неуточнен генезис.

В жилище в гр. Сандански е открито високорисково наркотично вещество, разграничено на дози.

След разбор на събраните доказателства наблюдаващите прокурори преценят, че са налице учредения за привличане към наказателна отговорност на две лица за присъединяване в проведената незаконна група с началник Васил Божков. С прокурорско разпореждане Сл.М. и В.Б. са арестувани за период до 72 часа. Утре, 5 юли, Специализирана прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за взимане на мярка за неотклонение "Задържане под стража " за всеки от тях.

Във връзка с открития снимков материал и профили с персонална информация на магистрати и членове на техните фамилии в парцел на разположение, обвързвано с обвинения Васил Божков, до внасянето на обвинителен акт против същия и членове на проведените незаконни групи по съответните досъдебни производства, Прокуратурата на Република България прекратява всевъзможни мнения по изказвания, направени от лица, привлечени в качеството им на обвинени, се споделя в известие от прокуратурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР