Украйна заяви в петък, че Русия е депортирала насилствено повече

...
Украйна заяви в петък, че Русия е депортирала насилствено повече
Коментари Харесай

Украйна обвини Русия, че е депортирала насилствено повече от 210 хиляди деца

Украйна съобщи в петък, че Русия е депортирала принудително повече от 210 хиляди деца след нахлуването си на 24 февруари и упрекна Москва, че желае да ги направи съветски жители, предава Ройтерс.

Омбудсманът по правата на индивида на Украйна Людмила Денисова сподели, че децата са измежду 1,2 милиона украинци, които съгласно Киев са били депортирани срещу волята им.

Ройтерс не може без значение да ревизира цифрата, дадена от Денисова, или нейните изказвания, за които тя не даде подкрепящи доказателства.

Кремъл не е дал отговор незабавно на искане на Ройтерс за коментар по изказванията на Денисова по отношение на депортирането на огромен брой деца и други украински жители.

Москва отхвърли съзнателно да е ориентирана по какъвто и да е метод против цивилни, откогато започва това, което тя назовава " специфична военна интервенция в Украйна ", и споделя, че предлага филантропична помощ на тези, които желаят да потърсят протекция в Русия.

" Когато децата ни се извеждат от страната, те унищожават националната ни еднаквост, лишават страната ни от бъдещето ", сподели Денисова в ефира на националната телевизия.

" Там учат децата ни на съветски на историята, която (руският президент Владимир) Путин споделя на всички, " споделя Денисова .

Русия приказва за " бежанци ", идващи в Русия, с цел да избягат от сраженията, изключително от южния украински град Мариупол, който попадна в съветски ръце след седмици на блокада и бомбардировки.

Женевските конвенции от 1949 година, които дефинират интернационалните правни стандарти за филантропични дейности при спор, не разрешават всеобщото принудително депортиране на цивилни по време на спор на територията на окупационната мощ, като го квалифицират като военно закононарушение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР