Украйна запорира имущество на съпругата на украинския политик Виктор Медведчук

...
Украйна запорира имущество на съпругата на украинския политик Виктор Медведчук
Коментари Харесай

Украйна запорира 153 млн. долара на жената на Медведчук

Украйна запорира имущество на брачната половинка на украинския политик Виктор Медведчук - Оксана Марченко, на стойност 153 млн. $, оповестиха от украинската Службата за сигурност (СБУ), предава БГНЕС.

Уточнява се, че са запорирани 14% от дяловете в две районни енергийни сдружения и над 4% в още едно, които Марченко има посредством офшорни компании.



Освен това са запорирани два поземлени парцела, четири жилищни здания, 10 автомобила, както и активи на Марченко в 18 капиталови, агропромишлени, телекомуникационни и други компании.

От СБУ допълват, че следствените дейности са осъществени от чиновници на дирекцията на организацията в Ивано-Франковска област.

В началото на февруари тази дирекция е призовала Марченко за разпит.



На 7 февруари брачната половинка на Медведчук е упрекната задочно във финансиране на дейности, " осъществени за насилствена смяна или събаряне на конституционния ред, или завладяване на държавната власт, смяна на границите на територията или държавната граница на Украйна ".

Медведчук беше водач на политическия съвет на партия „ Опозиционна платформа - За живот ", която беше неразрешена през лятото на 2022 година като проруска.

През 2021 година той беше упрекнат в редица закононарушения, в това число държавна измяна. През април 2022 година политикът беше задържан.

През септември 2022 година украинските управляващи го освободиха в границите на акция за замяна на военнопленници с Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР