Украйна забрани всякакъв внос от Русия, един от ключовите й

...
Украйна забрани всякакъв внос от Русия, един от ключовите й
Коментари Харесай

Украйна забрани всякакъв внос от Русия, призова и други държави да последват примера ѝ

Украйна забрани всевъзможен импорт от Русия, един от основните й търговски сътрудници преди войната с годишен импорт на стойност към 6 милиарда $, и прикани и други страни да последват образеца й, като наложат по-сурови стопански наказания на Москва, съобщи Ройтерс.

Днес публично обявихме цялостно преустановяване на търговията с страната агресор, написа във Facebook министърът на стопанската система Юлия Свидиренко. Отсега нататък никакви артикули на Руската федерация няма да могат да бъдат внасяни на територията на нашата страна, добави Свидиренко.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари обмяната на артикули и услуги сред двете прилежащи страни на процедура беше спряла, само че вчерашното решение трансформира прекратяването на вноса в закон.

Бюджетът на врага няма да получи тези средства и това ще понижи неговия капацитет да финансира войната, акцентира министър Свидиренко. Тази стъпка на Украйна може да служи за образец за нашите западни сътрудници и да ги подтиква да засилят глобите против Русия, в това число с въвеждането на енергийно ембарго и изолираност на всички съветски банки, добави министърът на стопанската система.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР