Украйна забрани на руската информационна агенция РИА-Новости да работи на

...
Украйна забрани на руската информационна агенция РИА-Новости да работи на
Коментари Харесай

Забраниха РИА-Новости територията на Украйна

Украйна забрани на съветската осведомителна организация РИА-Новости да работи на нейна територия по силата на нови наказания против Русия , седмица откакто в Киев бе задържан представител на организацията за държавна измяна, съобщи Агенция Франс Прес.
 
РИА-Новости и компанията Интерселект, която ръководи икономическата активност на организацията в Киев, са включени за тригодишен период в черния лист на Националния съвет за сигурност и защита , оповестен в уеб страницата на украинското президентство.



Санкциите включват блокиране на активите, на употребяваните от организацията далекосъобщителни връзки и на украинския уебсайт на РИА-Новости. Директорът на съветския медиен конгломерат " Россия сегодня " , в който е РИА-Новости, разкритикува решението като " знак за импотентността " на управляващите в Киев. " Нямат си друга работа с изключение на да преследват личните си жители, да тормозят публицисти , да протягат ръка на свободата на словото и да не разрешават уважавани медии ", съобщи Дмитрий Кисельов.

Миналата седмица в Киев бе задържан 51-годишният публицист с двойно съветско и украинско поданство Кирило Вишински , който управлява РИА-Новости в Киев . Повдигнато му е обвиняване в държавна измяна, която е наказуема със затвор до 15 години.
 
 Thinkstock/Getty Images-->

Украйна е на 101-о място от 180 в международната ранглиста на медийната независимост за 2018 година на организацията " Репортери без граници " , която акцентира, че " осведомителната война с Русия поддържа злотворен климат " в страната, отбелязва Агенция Франс Прес.



На украинските снабдители на интернет е предложено да блокират достъпа до уеб страниците " Россиясегодня.рф ", " Sputniknews.com ", " Ria.ru ", " Rsport.ria.ru ", " 1prime.ru ", " Realty.ria.ru " и " rian.com.ua ", съобщи ТАСС.

Препоръчано е блокиране и на достъпа до уеб страниците на главните съветски малките екрани - rtr-planeta.com, russia.tv, vesti.ru, tvkultura.ru, digitalrussia.tv, 1tv.com, domkino.tv, domkino-premium.tv, muz1.tv, vremya.tv, telecafe.ru, bober-tv.ru, kanal-o.ru, poehali.tv, katyusha.tv, karusel-tv.ru, vgtrk.com, mobile.vgtrk.com, i-mult.tlum.ru, multvkino.tlum.ru, 100kwt.com. По-рано в Украйна бе неразрешено ефирното лъчение на тези канали, напомня ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР