Украйна ще насочва транзитния газ от Русия към своите подземни

...
Украйна ще насочва транзитния газ от Русия към своите подземни
Коментари Харесай

Украйна плаши Русия - ще насочва транзитния й газ към свои хранилища

Украйна ще насочва директния газ от Русия към своите подземни складове, в случай че не бъде реализиран контракт за транспорт на суровината. Това написа във " Facebook " изпълнителният шеф на " Нафтогаз " Юрий Витренко, представен от РИА Новости.

По негови думи, ако няма съглашение, газът ще се преглежда като принадлежащ на неустановен притежател и ще остане в украинските складове, до момента в който не бъде завършена нужната документи.

По-рано ръководителят на " Нафтогаз " Андрей Коболев съобщи, че преносът на съветски газ, в случай че той продължи следващата година, без да бъде подписан контракт за пренос съгласно изискванията на Киев, ще се счита за контрабанден.

Вчера стана ясно, че компанията " Нафтогаз " е изпратила на " Газпром " отговор на предлагането за удължение на настоящото съглашение за пренос с една година или сключване на ново за същия интервал - с изискване за отвод от взаимните искове в съда. Витренко акцентира, че договорът би трябвало да е според украинското законодателство и европейските правила.

Преди това " Газпром " предложи на " Нафтогаз " да удължи съществуващия контракт или да подписа нов за интервал от една година.

Сегашният контракт за пренос на съветски газ изтича на 31 декември тази година. Двете страни обаче към момента не са се споразумели за изискванията на новия контракт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР