Украйна съобщи, че в рамките на мащабната си контраофанзивата отвоюва

...
Украйна съобщи, че в рамките на мащабната си контраофанзивата отвоюва
Коментари Харесай

Зеленски: Отвоювахме 6000 квадратни километра територия

Украйна заяви, че в границите на огромната си контраофанзивата отвоюва от ден на ден територии, достигайки до североизточната граница на страната с Русия. От началото на септември украинските сили са освободили повече от 6 хиляди квадратни километра в източната и южната част на страната, заяви президентът Володимир Зеленски.

Украинските войски разшириха превзетата от тях територия, като тук-там стигнаха до североизточната граница на страната и обявиха, че са завладели голям брой съветски бойци в границите на светкавичното си нахлуване, което принуди Москва бързо да изтегли силите си. 
Военното разузнаване съобщи, че съветските войски всеобщо се предават, защото схващат безнадеждността на ситуацията си.  

Украинските сили са отвоювали от Русия 6 хиляди квадратни километра територия при контранастъпление този месец, заяви украинският президент Володимир Зеленски. Постигнат е голям триумф в региона на Харков на североизток, при която бяха завладяни десетки региони. Сред тях са и градовете Изюм, Купянск и Балаклия.

Русия нанесе удари по украинската енергийна инфраструктура, като остави стотици хиляди украинци без електричество. Къщи, лечебни заведения, учебни заведения, комунална инфраструктура, обекти, които нямат безусловно нищо общо с инфраструктурата на въоръжените сили, съобщи Зеленски.

 
Нашият експорт на електрическа енергия е нещо, от което Русия доста се опасява сега. Защото ние можем да разбием съветските проекти да изпразнят джобовете на европейците тази зима поради безумните цени на силата. Затова би трябвало да засилим още повече съдействието си, с цел да преодолеем съветския гнет. Трябва да признаем Русия за терористична страна и да засилим глобите. Нуждаем се от осмия пакет от наказания на Европейски Съюз.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Местните поданици на отвоюваните от Украйна градове и села споделят своите истории за всеобщото оттегляне на съветските войски.

 
Те започнаха да бягат. През нощта в 01:30 ч. стартира обстрелът и подпалиха местата, където бяха отседнали. Те прикриваха следите си. По този метод разбрахме, че са свършили.
Надежда Несолена, жителка на Изюм
Вчера сутринта имаше руснаци, а тази заран към този момент има украинци. Не е задоволително да кажа, че съм благополучен, просто нямам задоволително думи, с цел да се изразя.
Юрий Иванов, гражданин на Изюм

Възраждането на украинците повдига бойния дух в страната след месеци на едва придвижване на бойното поле. Само за денонощие военните са освободили над 20 обитаеми места.

Но в град Лиман, врата към мостовете над украинската река Донец - съветските войски към момента управляват ситуацията. Силите на самопровъзгласилите се Луганска и Донецка национална република настояват, че удържат контраофанзивата.

Базираният в Съединени американски щати мозъчен концерн " Институт за проучване на войната " съобщи, че " Украйна е обърнала хода в своя изгода, само че сегашната контраатака няма да постави завършек на войната ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР