Украйна регистрира за втори пореден ден рекорден брой заразени и

...
Украйна регистрира за втори пореден ден рекорден брой заразени и
Коментари Харесай

Втори пореден ден черни COVID-19 рекорди в Украйна

Украйна записва за втори следващ ден рекорден брой инфектирани и умряли от COVID-19 , заяви здравното министерство на страната, представено от УНИАН.

Това се случва макар по-строгите ограничавания, наложени през предишния месец на фона на възходящия брой инфектирани през последните седмици измежду популацията на страната от 41 млн. души.

През миналото денонощие са регистрирани 23 785 инфектирани спрямо 22 415 инфектирани през вчерашния ден, до момента в който още 614 умряли от COVID-19 през последните 24 часа надвишиха вчерашния връх от 546 умряли.
 Опашки за имунизиране против COVID-19 в Украйна след рекорден брой умряли и инфектирани
Опашки за имунизиране против COVID-19 в Украйна след рекорден брой умряли и инфектирани

Рекордните 546 умряли за 24 часа

Ваксинациите са наложителни за държавни чиновници като учители, а неимунизираните лица се сблъскват с ограничавания при визити в заведения за хранене, спортни и други публични събития.

Властите прецизираха, че 269 666 души са били имунизирани за 24 часа - най-високия брой от началото на имунизацията в Украйна през февруари.

Четири ваксини, в това число AstraZeneca, Pfizer и Moderna, се оферират в Украйна, само че единствено 19% от възрастното население е изцяло имунизирано .

Ваксинационната акция е възпрепятствана от повишаването на подправените имунизационни документи.

Западният град Лвов може още веднъж да ускори рестриктивните мерки, откакто направи това този месец, до момента в който кметът на Киев сподели, че градът му ще влезе в " алената " рискова зона тази седмица, което ще докара до ограничавания.

Общият брой на инфектираните от началото на епидемията в Украйна възлиза на 2,72 млн. души, от които са умряли 63 003 души .
 Украйна счупи върха си за умряли от COVID-19
Украйна счупи върха си за умряли от COVID-19

2 852 души са признати в лечебни заведения през миналото денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР