Украйна прие законопроект за легализиране на всички криптовалутиИзползването, търговията и

...
Украйна прие законопроект за легализиране на всички криптовалутиИзползването, търговията и
Коментари Харесай

Украйна легализира Bitcoin

Украйна одобри законопроект за узаконяване на всички криптовалути

Използването, търговията и вложенията в криптовалути към този момент ще бъдат законни в страната. Законът ще окаже въздействие върху крипто и блокчейн бизнесмените в страната. Законопроектът открива ясни правила и отговорности за криптоборсите.

Парламентът на Украйна гласоподава в поддръжка на легализирането на криптовалутите, в това число на Bitcion. Днес в Народното събрание беше признат законопроектът за виртуалните активи, съгласно който всички криптовалути към този момент ще имат юридически статут в страната. По-конкретно, вложенията, търговията и потреблението на криптовалути оттук насетне ще бъдат законни в Украйна. Биткойн или друга криптовалута обаче няма да бъдат приети за законно платежно средство в страната, сходно на Ел Салвадор.

Министърът на цифровата промяна на Украйна Михайло Федоров изрази своята признателност и удовлетворение от новоприетия законопроект. Според Федоров този нов закон ще даде обилни благоприятни условия за цифровите предприятия в страната и ще разреши на виртуалните платформи и тържища да търгуват по-свободно. Той също по този начин акцентира, че легализирането на криптовалутите ще подкрепи продължаващата цифрова промяна на страната, написа.

Федоров също по този начин изрази мнение, че законът ще разреши на повече предприемачески инициативи да процъфтяват в страната към крипто и блокчейн пространството, а също по този начин ще разреши на повече финансови вложения да се влеят в тази промишленост.

Украйна дава регулаторна изясненост за криптоборсите

Новоприетият закон също по този начин обезпечава регулаторна рамка за предприятията, които търгуват с криптовалути, най-много за криптоборсите. Според детайлностите доставчиците на крипто или биткойн услуги би трябвало да съблюдават разпоредбите и наредбите, избрани в законопроекта. Всяко нарушаване на тези разпореждания ще докара до обилни санкции. В законопроекта също по този начин в детайли се показва, че Националната комисия по скъпи бумаги ще контролира криптопазара в страната.

Законопроектът също по този начин класифицира всички криптовалути като "виртуални активи ". Той удостоверява, че украинските жители ще имат право да имат и употребяват виртуални активи при всички участници на пазара. Виртуалните активи обаче не би трябвало да се употребяват като обичайни платежни принадлежности.

Приетият през днешния ден законопроект беше показан на Народното събрание и през септември 2021 година Президентът на страната Володимир Зеленски обаче наложи несъгласие на законопроекта с аргумента, че страната не е подготвена за нов регулаторен орган, който да контролира особено криптовалутите.

Президентът Зеленски още веднъж внесе законопроекта в Народното събрание на тази сесия, като решението е да се разреши на съществуващите регулаторни органи да следят криптосектора. Така Националната комисия по скъпи бумаги беше номинирана да контролира криптовалутите в страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР