Украйна получи първата доставка от системи за противовъздушна отбрана със

...
Украйна получи първата доставка от системи за противовъздушна отбрана със
Коментари Харесай

Украйна получи първата доставка от испански системи за ПВО

Украйна получи първата доставка от системи за противовъздушна защита със междинен обхват Хоук (HAWK) от Испания, заяви през вчерашния ден украинският министър на защитата Олексий Резников след среща с испанската си сътрудник Маргарита Роблес в Одеса, съобщи ДПА.

Предстои идването на още противовъздушна техника от Испания, а украински бойци към този момент се образоват в средиземноморската страна по какъв начин да боравят с него.

Противовъздушната система със междинен обхват, която е американско произвеждане, беше въведена на въоръжение при започване на 60-те години и от този момент неведнъж е била осъвременена.

В множеството страни от НАТО системите Хоук (HAWK Homing all the way killer/ " Целенасочен палач " ) към този момент са изведени от приложимост.

Оръжейна доставка на Мадрид за Киев идва откакто през последните дни в Испания бяха изпратени няколко писма бомби до лица, декларирали поддръжката си за Киев. Според Испанското министерство на вътрешните работи шестте колета са свързани с поддръжката, която Мадрид оказва на украинската страна.

Няколко украински посолства в Европа също получиха " кървави колета ", които съдържаха скотски очи, заяви инистерството на външните работи на Украйна. Става дума за задачите в Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия и Италия. Такива колета са адресирани и до украинските генерални консулства в Неапол, Краков и Бърно.

П родължават възстановителните работи в Херсонска област , като се усъвършенства достъпът до осветяване, отопление, опазване на здравето и обществени услуги, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Областният център още веднъж бе подложен на обстрел.

Два региона на Киев са без електроснабдяване, осведомят от локалната енергийна компания. Причината е в неналичието на мощ в един от обектите благосъстоятелност на компанията. Кметът Виталий Кличко заяви, че към момента ще работят обособени търговски центрове, пазари и магазини, които ще разполагат с самостоятелно зареждане.

Украинската работа за сигурност стартира пр оверки в обекти на Украинската православна черква в три области на страната за " противопоставяне на подривната активност на съветските спецслужби ".

Украинският президент Володимир Зеленски разяснява, че Украйна към този момент е подхванала дейности за гарантиране духовната самостоятелност на народа.

" Тези дни ние предприехме част от стъпките, с цел да подсигуряваме духовната самостоятелност на нашия народ. Виждам, че хората поддържат тези стъпки и то доста мощно. Но това не е всичко. Ще има още стъпки. Украйна повече в никакъв случай няма да стопира на средата на пътя. "

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР