Украйна одобри ваксината срещу коронавируса, произведена от китайската компания Синовак

...
Украйна одобри ваксината срещу коронавируса, произведена от китайската компания Синовак
Коментари Харесай

Украйна одобри китайската ваксина на фона на пик от болни от COVID

Украйна утвърди имунизацията против ковид, създадена от китайската компания Синовак Байотех, заяви през днешния ден здравното министерство. Това стана, откакто за втори следващ ден страната записва рекордно повишаване на новите случаи на заразяване с ковид, съобщи Ройтерс.

Като част от имунизирането против COVID-19 Украйна ще употребява имунизацията " КоронаВак " на производителя Синовак Байотех, разгласи здравното ведомство. В известието му се показва още, че имунизациите на китайската компания Синовак Байотех заслужават доверие.

През март Украйна получи първата партида от 215 000 дози от препарата на Синовак Байотех, с цел да укрепи имунизационната си стратегия, която изоставаше спрямо тези в други европейски страни. Страната до момента разчиташе единствено на импортирани от Индия ваксини на АстраЗенека, разясни Българска телеграфна агенция. Украинските управляващи обаче отлагаха потреблението на китайската ваксина, като акцентираха, че локалният снабдител не е приложил нужните документи и също така препаратът се нуждае от спомагателни лабораторни проби, напомня Ройтерс.

Украйна стяга ограничаващите ограничения в най-тежко засегнатите региони, защото има скок в случаите на болест след подобряването на обстановката през зимата. В столицата Киев от 5 април ще бъде наложена строга карантина с ограничавания в публичния превоз и затваряне на всички учебни заведения и детски градини. Столицата към този момент забрани публични събития и затвори кафенетата и заведенията за хранене в опит да спре новата вълна на пандемията.

През последните 24 часа Украйна записва второ рекордно непрекъснато нарастване на случаите на ковид с 20 341 новозаразени, заяви през днешния ден в обществените медии здравният министър Максим Степанов. Министърът посочи, че сега 5186 души са в болница, а 396 са умряли през последното денонощие. Така общият брой на жертвите на КОВИД-19 в страната с 41 милиона население към този момент е 34 075 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР