Украйна кани Германия да участва в международния консорциум за управление

...
Украйна кани Германия да участва в международния консорциум за управление
Коментари Харесай

Украйна кани Германия в газопреносната си мрежа

Украйна кани Германия да взе участие в интернационалния консорциум за ръководство на нейната газопреносна система, само че единствено при изискване, че се откаже от газопровода „ Северен поток 2 “. Това декларира президентът Петро Порошенко, представен от ТАСС, във видеозапис, публикуван през днешния ден в Туитър, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Сега сътворяваме група в Евросъюза, която би трябвало да спре „ Северен поток 2 “. Именно по тази причина водим дейни договаряния с Германия. Каним ги да основат интернационален консорциум за ръководство на държавната газопреносна система на Украйна “, отбелязва Порошенко. Но добавя, че изискване за присъединяване на Германия е прекъсването на „ Северен поток-2 “.

По думите на украинския президент „ сътрудниците от Съединени американски щати са и уверено настроени “ да вземат участие в процеса на основаване на консорциум.

Порошенко още веднъж уточни, че „ Северен поток 2 “ е ориентиран против Украйна. И изрази убеждението, че този план „ се пробва да отнеме от бюджета на Украйна близо 3 милиарда $ “.

За да се резервира активността на украинската газопреносна система, по-рано Киев посочи нуждата от основаване на газопреносен консорциум с привличане на огромен интернационален сътрудник за нейното ръководство.

„ Северен поток 2 “ е план за удвояване потенциала на настоящия газопровод „ Северен поток “, който свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки директните страни Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР