Украйна извършва преход към офанзивни действия особено към Бахмут, в

...
Украйна извършва преход към офанзивни действия особено към Бахмут, в
Коментари Харесай

Украинският зам.-министър на отбраната Ханна Маляр: Водим офанзивни действия и имаме успех

Украйна прави преход към " офанзивни дейности " изключително към Бахмут, в Източна Украйна, разгласи в Telegram заместник-министърът на защитата Хана Маляр.

Коментарът на Маляр, в който се приказва за " отбранителен " режим на " врага " в борби от " локално " значение, съответствува с оценките на американски представители за съществуване на " знаци ", че дълго чаканата контраатака на Украйна може би най-накрая е почнала.
 
 Украински военни Украински военни Източник: Shutterstock
" Какво се случва сега? Продължаваме защитата, която започнахме на 24 февруари. Отбранителната интервенция съдържа всичко, включително и контранастъпателни дейности. заради това на някои посоки прекосяваме към настъпателни дейности ", гласи известието в обществената мрежа на Маляр.
 

 
" Епицентър на бойните дейности остава Бахмутското направелние. Там ние се придвижваме на много необятен фронт и имаме триумф. Заемаме значими позиции, врагът е в защита, до момента в който се пробва да удържи позициите си ", акцентира тя. 
 
По-късно Маляр добави, че настъпателните дейности на източния фронт са реализират от Оперативно стратегическата военна формация на ВСУ " Хортица ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР