Украйна и Грузия подадоха жалба в Международната морска организация срещу

...
Украйна и Грузия подадоха жалба в Международната морска организация срещу
Коментари Харесай

Грузия и Украйна: Русия саботира навигацията при спасителни операции

Украйна и Грузия подадоха тъжба в Международната морска организация против противозаконни дейности на Русия в Азовско и в Черно море, и в Керченския проток, съобщи Дойче веле.

Действията на Русия пречат за провеждането на спасително-издирвателни интервенции, се споделя в жалбата на двете страни, която е подкрепена от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

По-рано, по време на съвещание на Подкомисията по радиовръзка, търсене и избавителни интервенции, Киев стачкува против разширението на региона на обслужването на съветската радиостанция НАВТЕКС-Новоросийск в акваторията на Азовско море и Керченския проток.

Международната морска организация (International Maritime Organization - IMO) е междуправителствена организация към Организация на обединените нации. Дейността й е ориентирана към анулация на дискриминационни дейности, засягащи интернационалното комерсиално мореплаване, гарантиране на сигурността на корабоплаването и попречване на замърсявания на околната среда от плавателните съдове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР