Украйна е изправена пред много тежка ситуация в източната Донецка

...
Украйна е изправена пред много тежка ситуация в източната Донецка
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е изправена пред много тежка ситуация в Донецка област, нуждае се от по-бързи доставки на оръжие

Украйна е изправена пред " доста тежка " обстановка в източната Донецка област и се нуждае от по-бързи доставки на оръжие и нови типове въоръжение, с цел да устои на съветските офанзиви, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. При ракетен удар нощес против жилищна постройка във втория по величина град в Украйна – Харков, почина един човек, а други трима бяха ранени. Това заяви кметът на града Игор Терехов.

При удара в Харков постройката е била отчасти разрушена, а жителите са евакуирани. Предполага се, че руснаците са атакували града с ракета С-300, оповестяват украински медии, като се базират на военните в района. 

В късното си видео послание украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обстановката на фронта остава доста тежка. 

" Ситуацията в Бахмут и Угледар и други елементи на Донецка област е доста тежка. Руските офанзиви са непрекъснати. Русия желае войната да се проточи и да изтощи силите ни. Ние би трябвало да превърнем времето в наше оръжие. Трябва да ускорим събитията и доставките и да осигурим нови оръжия и благоприятни условия за Украйна ", уточни украинският президент.

Междувременно Ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген съобщи, че поддържа доставката на изтребители на Украйна за отбрана от Русия. Пред телевизия А Ер Де Хойсген изясни, че от позиция на интернационалното право доставката на бойни самолети на Киев не прави Запада участник във военните дейности. Според него, под въпрос ще бъде сложено дали да бъдат доставени американски изтребители Ф-16 или изтребители руски дизайн от старите ресурси на Германска демократична република. По-рано канцлерът Олаф Шолц повтори, че Германия няма да изпрати изтребители на Украйна, на фона на засилващите се апели на Киев за по-модерни оръжия от Запада, които да оказват помощ за отбиване на съветската инвазия, заяви БНР. 

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на посещаване в Сеул, прикани Южна Корея да усили военната си помощ за Украйна, като се базира на други страни, които са трансформирали политиката си да не дават оръжия на страни в спор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР