Украйна е готова да започне своята дългоочаквана контраофанзива срещу руските

...
Украйна е готова да започне своята дългоочаквана контраофанзива срещу руските
Коментари Харесай

Украйна е готова за контраофанзива срещу руските сили

Украйна е подготвена да стартира своята дълго чакана контраатака против съветските сили, сподели един от най-високопоставените чиновници по сигурността на страната пред Би Би Си.

Олексий Данилов не пожела да уточни дата, само че сподели, че нахлуване за отвоюване на територия от окупационните сили на президента Владимир Путин може да стартира „ на следващия ден, вдругиден или след седмица “.

Тя ще става по-слаба и още по-изолирана, сподели украинският президент

Той предизвести, че държавното управление на Украйна " няма право на неточност " по отношение на решението, тъй като това е " историческа опция ", която " не можем да загубим ".

Като секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Данилов е в сърцето на военния кабинет на президента Володимир Зеленски.

Неговото рядко изявление беше прекратено от телефонно известие от президента Зеленски, с което той го приканва на среща за разискване на контранастъплението.

По време на изявлението той също удостовери, че някои наемни сили на „ Вагнер “ се изтеглят от град Бахмут, мястото на най-кръвопролитната борба на войната до момента - само че добави, че те се „ прегрупират на други три места “ и „ това не значи, че те ще спрат да се бият с нас ".

Данилов също сподели, че е „ безусловно спокоен “ по отношение на това, че Русия стартира да разполага нуклеарни оръжия в Беларус, като сподели: „ За нас това не е някаква вест “.

Украйна възнамерява от месеци контранастъпление. Но искаше допустимо най-вече време за образование на войски и приемане на военно съоръжение от западните съдружници.

Междувременно съветските сили приготвят защитата си.

Четири са местата където е издигната отбранителната инфраструктура

" Много е заложено на карта, тъй като държавното управление в Киев би трябвало да покаже на народа на Украйна - и на западните съдружници - че може да пробие съветските линии, да постави завършек на ефикасната военна невъзможност и да си върне част от суверенната си територия ", сподели Данаилов.

Той уточни, че въоръжените сили ще стартират офанзивата, когато командирите изчислят, че " можем да имаме най-хубавия резултат в този миг от войната ".

Това демонстрира репортаж от Запорожка област на немската телевизия RTL

Попитан дали украинските въоръжени сили са подготвени за нахлуване, той отговори: „ Ние постоянно сме подготвени. Както бяхме подготвени да защитим страната си когато и да е. И това не е въпрос на време “.

„ Трябва да разберем, че тази историческа опция, която ни е дадена – от Бог – на нашата страна, не можем да загубим, с цел да можем в действителност да станем самостоятелна, огромна европейска страна “, съобщи Данилов.

Той добави: „ Това може да се случи на следващия ден, вдругиден или след седмица “.

„ Би било необичайно, в случай че би трябвало да назова дата за началото на това събитие. Това не може да се направи... Имаме доста виновна задача пред нашата страна. И разбираме, че нямаме право на неточност “, безапелационен бе той.

Москва ще предприеме изпреварващ нуклеарен удар, в случай че Киев получи такова оръжие, сподели той

Данилов отхвърли изказванията, че контраофанзивата към този момент е почнала, като сподели, че „ разрушаването на съветски контролни центрове и съветско военно съоръжение “ е задача на украинските въоръжени сили от 24 февруари предходната година – датата, на която Русия стартира нашествието.

„ По време на тази война нямаме почивни дни “, уточни той.

Данилов отбрани решението на украинската войска да се бие в Бахмут толкоз доста месеци, борба, която коства живота на доста от нейните бойци.

„ Бахмут е наша земя, наша територия и ние би трябвало да я пазиме “, акцентира той. „ Ако стартираме да напущаме всяко населено място, това може да ни води до нашата западна граница, както Путин искаше от първите дни на войната “, добави Данаилов.

Според него „ англосаксонците “ не схващат потребността от ответен удар в тази обстановка

Той сподели, че " ние направляваме единствено дребна част от града и признаваме това. Но би трябвало да имате поради, че Бахмут изигра огромна роля в тази война. "

Запитан дали наемниците на „ Вагнер “ напущат, той отговори: „ Да, това се случва. Но това не значи, че те ще спрат да се бият с нас. Те ще се съсредоточат повече на други фронтове. Те се прегрупират на други три места “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР