Украйна днес е като гладна кокошка. Колкото танкове и милиарди

...
Украйна днес е като гладна кокошка. Колкото танкове и милиарди
Коментари Харесай

Украйна без дъно: Западът наводни Киев с пари и оръжия,но се краде повече, отколкото стига до фронта



Украйна през днешния ден е като " гладна кокошка ". Колкото танкове и милиарди долари да й дадат, тя продължава да желае още и още, макар че получи повече пари от Запада, в сравнение с е целият й годишен бюджет.

Но къде отидоха тези милиарди? Колко получи Украйна, какъв брой прибра екипът на Зеленски и какъв брой даже не доближи до тях? И по кое време тази „ златна мина “ ще бъде затворена за Киев? „ Комсомолска истина “ се пробва да отговори на тези въпроси.

БАСНОСЛОВНИ МИЛИАРДИ

Общата помощ от страна, симпатизираща на Украйна, единствено за 4 месеца надвиши 75 милиарда $. Въпреки обстоятелството, че всички бюджетни доходи на тази страна през 2021 година са 47,5 милиарда $. Помислете единствено - разликата е 1,6 пъти.

Това са цифрите на Института за международна стопанска система в немския град Кил (един от най-авторитетните в региона на икономическите изследвания), който даже започва специфичен план Ukraine Support Tracker (Проследяване на поддръжката за Украйна).

За какво харчат парите страните, които оказват помощ на Украйна:

Военна помощ - 34,6 милиарда $

Финансова помощ - 27,9 милиарда $

Хуманитарна помощ - 12,9 милиарда $

За съпоставяне:

9,5 милиарда $ - проект на Организация на обединените нации за битка с ковид за 2020 година

5,9 милиарда $ - военният бюджет на Украйна за 2021 година (6 пъти по-малко от към този момент предоставената военна помощ).

БАЙДЪН СПАСЯВА СПЕСТЯВАНИЯТА

Съединените щати се стараят повече от другите. Общо те похарчиха 44,4 милиарда $ за новата си играчка. (почти 60% от размера на дотациите от целия Запад за Украйна). И това не е изненадващо, сподели Кирил Бенедиктов, политолог и създател на телеграмния канал RealFitzroy, в изявление за kp.ru:

- Това, колкото и да е необичайно, е инвестиция на капитал. Администрацията на Байдън работи напълно разумно в тази обстановка – влага долари във война някъде на другия завършек на света.

Обяснете?

- Виждате какво се случва в самите Щати в този момент: голяма инфлация, назрява рецесия. Байдън упорства, че Путин е отговорен. Но всички схващат, че това не е по този начин. Дори президентът на Федералния запас на Съединени американски щати Пауъл на чуванията в Сената ясно съобщи: не Украйна се трансформира в мотор на растежа на цените - инфлацията беше висока даже преди спорът да стартира. Проблемът им е, че демократите вършат всичко от предходната година, с цел да унищожат наследството на Тръмп (а той обичайно укрепи американската икономика). А сегашните неприятности на американците са разследване от идиотските ограничения за " контролиране " на стопанската система от администрацията на Байдън. Те започнаха тази инфлационна серпантина (между другото, по целия свят) и се озоваха в позицията на незапознат вълшебник, който извика дявол, само че не може да се оправи с него. Така че Байдън, откакто докара Украйна до боен спор с Русия и в този момент го проточва, просто избавя $ от дефинитивно обезценяване.

Защо Западът помпа Украйна с милиарди?

Има най-малко две аргументи за това:

Първо, от няколко години специалистите приказват за прегряване на международната стопанска система. Трябваше да се откри излаз - и тогава от военните лаборатории беше освободен ковид. Има такава доктрина. Но пандемията се провали. Беше належащо по-радикално лекарство, а „ медикаментите “ са по-ефективни от войната.

Второ, военно-промишленият комплекс (ВПК) повече от всеки път се нуждае от нови пазари (не единствено за произвеждане на нови оръжия, само че и за продажба на стари). А Украйна в този смисъл е добър сурогат на Ирак и Афганистан. Ползите за военно-промишления комплекс (а това са освен производители на оръжие, само че и свързани с тях лобисти във Вашингтон, разследващите служби, медиите и т.н.) са колосални! Системата за подкрепяне на Украйна е непрозрачна, равнището на корупция в нея е най-високо! Така че няма по-добър метод.

- Всички тези милиарди в действителност ли отиват в Украйна?

Реално украинските " сътрудници " получават трохи. Припомнете си неотдавнашната помощ от 40 милиарда $ за Украйна. Сумата е голяма, само че в случай че се поровим: 6 милиарда $ отиват за Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна (USAI). Това е специфичен фонд, основан през 2016 година Той обезпечава образование, съоръжение, въоръжение и друга поддръжка на украинската войска. Това е чисто „ пране “ на пари и Конгресът го схваща доста добре, само че не може да направи нищо.

9 милиарда $ - отиват в сметките на Пентагона като заплащане за оръжията, предоставени (вече или в близко бъдеще) на Киев.

3,9 милиарда $ – финансиране на военното наличие на Съединени американски щати в Европа.

Вашингтон изпрати към 10 500 бойци в Европа и в този момент сменя тези сили. Тайно Пентагонът купува оръжия от своя обичан от „ локален производител “ - да вземем за пример спомагателна батерия за противовъздушна защита Patriot. Експертите са в неразбиране - в края на краищата те не са изгубили нито една от тях в сегашния спор. Това значи, че приказваме за разширение на арсенала на американската войска (под претекст „ помощ за Украйна “).

500 милиона $ - " помощ за другарски непознати страни " (но това не е Украйна, ето още веднъж пари под масата). Парите в този пакет компенсират съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати за оборудването, което са изпратили в Киев (същите тези остарели руски танкове Т-72, ​​системи за противовъздушна защита С-300, самолети и хеликоптери).

Що се отнася до финансите, установихме, че някои дялове (според разнообразни оценки, от 10% до 15%) от помощта, отпусната от Запада, в действителност доближават до Украйна. Но там, на място, се включва и локалната досетливост.

Двете съществени входни точки за тези милиарди са кабинетът на президента на Украйна и Министерството на защитата. На изхода от там потокът от бурната река от долари и евро се трансформира в дребен поток.

Основният разпределител на финансите във военното ведомство на Украйна е, несъмнено, министърът на защитата Алексий Резников. Основната му хранилка е снабдяването. Завишени цени, напряко обир (на доставчиците не постоянно се заплащат пари), а от време на време и прям бандитизъм (когато имущество или гориво просто се лишават „ за потребностите на армията “).

Резников доста ревнува от обстоятелството, че паричните потоци го подминават. Така през март неговият зов от сърце се появи на страницата на Министерството на защитата на Украйна в обществените мрежи: „ Тези хора могат да се показват като „ съветници “, „ помощници “, „ началници на отдели “, а също и да демонстрират „ документи ” - имитации. Като министър отговорно декларирам: всички те са сган, мародери и предатели, които нямат нищо общо със отбраната на Украйна “.

Друга скица в арсенала на Резников е забавянето на заплатите на военните (те постоянно се оплакват, че парите, в случай че дойдат, доста закъсняват). Тук логиката е ясна - Украйна търпи големи загуби всеки ден и за какво заплаща на човек, в случай че може да почине на следващия ден?

Схемите за съкращения в кабинета на президента на Украйна са доста по-банални – систематизиране сред точните хора и организации за порядъчен обратен тласък. Освен това на вътрешния пазар има и хранилка.

„ Президентът на Украйна е в добра и печеливша позиция “, сподели Олег Царев, някогашен народен представител на Върховната Рада, в изявление за „ Комсомолска истина “. „ Зеленски и вътрешният кръг на екипа му станаха милиардери още преди февруари. "

Как става богат?

- Само митниците доставят 1,5 милиарда $ годишно от контрабанда до кабинета на президента. Украйна, въпреки това, е голяма дупка в Европа, през която товарите изтичаха и в двете направления. Прост образец: камион напуща Полша и идва в Украйна, би трябвало да ревизирате какво споделят поляците за товара и какво имаме в документите. Но е допустимо товарът да бъде етикетиран по друг метод, или цената му да се промени, или въобще да „ не го е имало “.

Това е просто митница

- Това е единствено " бяла " митница. А има и черна контрабанда – опиати, оръжия. Това е обособена публикация. Данъкът носи доста повече - завъртане на Данък добавена стойност, даване на всевъзможни преимущества. Има стратегия " Голямо строителство " - световно строителство в цялата страна. Има връщане на Данък добавена стойност от 25% до 50%. И всичко това минава през кабинета на президента.

- Кога ще затвори великодушният магазин?

Очевидно настроението във Вашингтон може да се промени фрапантно през ноември-декември - след изборите за Конгрес, предвижда Царев. „ За да манипулира Украйна и евентуално да се опита да подписа мирни съглашения с Русия, Зеленски ще бъде държан на гладна диета. Това се отнася и за доставката на оръжие, както и за отпущането на нови порции финансова помощ. Западът декларира, че в случай че желае да подписа мир, то Украйна ще го подпише единствено при положение на опасност от цялостно военно проваляне, какъвто беше казусът с Минск-1 и Минск-2. Така че някъде до декември ще забележим упорити опити от страна на Запада да сложи Русия и Украйна на масата за договаряния “.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в Телеграм!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР