Украинците още вярват на Володимир Зеленски, повечето хора вярват, че

...
Украинците още вярват на Володимир Зеленски, повечето хора вярват, че
Коментари Харесай

Проф. Станчев: Украйна още се надява на ЕС

Украинците още имат вяра на Володимир Зеленски, множеството хора имат вяра, че той и екипа му ще създадат всичко допустимо Украйна да влезе в естествени релси. Избирането му за президент беше протестен избор. Украинците бяха подготвени да гласоподават за кого ли не, само че не за Порошенко. Като артист Зеленски с продуцентите за три години съумяха да основат един облик на " верния " президент. Това съобщи в студиото на ФАКТИ историкът от Харковския университет проф. Михаил Станчев.

" Заявката му, че ще се бори с корупцията беше от значимите провокации за украинското общество, само че не е по този начин елементарно да се бориш с корупцията, която стана систематична. Става дума за премахване на системата. Трябва да се вършат стопански промени самата корупция да изчезне като събитие. Реално не се предявени обвинявания на високопоставени служители. Цялата корупционна скица се върти към бюджетните пари. Трябва да освободят дребния и междинен бизнес и той да вдигне стопанската система. Олигархичния кръг се върти тъкмо към президента и най-едрите олигарси, които държат цялата икономическа власт в страната.

Това, което Зеленски даде обещание и го направи - да спре самата война. Той не се уплаши да отиде в Донбас, нещо което за 5 година Порошенко не направи. Зеленски отиде тъкмо в тези села, където трябваше да се спрат военните дейности, приказва с хората, с украинските националисти ", разяснява проф. Станчев политиката на президента Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР