Украинското военно разузнаване предупреди днес за възможна руска операция в

...
Украинското военно разузнаване предупреди днес за възможна руска операция в
Коментари Харесай

Взела ли е Русия важно решение за Запорожката АЕЦ

Украинското военно разузнаване предизвести през днешния ден за допустима съветска интервенция в Запорожката АЕЦ на следващия ден, откакто на работещите в превзетата от Русия при започване на март атомна електроцентрала в Южна Украйна им е било казано да си останат у дома в петък, съобщи ДПА.

Руските окупатори на централата ненадейно оповестиха свободен от работа ден в петък в най-голямата атомна електроцентрала в Европа, написа във Facebook службата, която е на послушание на украинското министерство на защитата.

Само експлоатационният екип би трябвало да остане в Запорожката АЕЦ, а на всички останали ще бъде неразрешено да влизат, се споделя в известието.

Опасяваме се, че след обстрела на атомната електроцентрала съветските сили в този момент " подвигат летвата " и възнамеряват да извършат терористична офанзива, съобщи украинското военно разузнаване. То не даде детайлности.

Русия към момента не е коментирала това изказване.

По-рано денем Москва обаче сподели, че Киев възнамерява провокация в атомната централа на следващия ден. Тя не показа доказателства в поддръжка на това свое изказване.

Напрегнатата обстановка във и към Запорожката АЕЦ беше разисквана през днешния ден на тристранна среща в западния украински град Лвов с присъединяване на президентите на Украйна и Турция, Володимир Зеленски и Реджеп Тайип Ердоган, и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

В понеделник Зеленски прикани интернационалната общественост да предприеме дейности, с цел да бъде предотвратен случай в атомната централа. Една злополука в Запорожката АЕЦ ще заплаши цяла Европа, акцентира той и предизвести, че може да бъдат наранени " тези, които в този момент мълчат ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР