Украинското ръководство планира да разруши Кримския мост, каза в интервю

...
Украинското ръководство планира да разруши Кримския мост, каза в интервю
Коментари Харесай

Украинското ръководство заплаши да разруши Кримския мост

Украинското управление възнамерява да унищожи Кримския мост, сподели в изявление за Guardian Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента Владимир Зеленски.
Той назова транспортната артерия, свързваща полуострова с останалата част от Русия, " противозаконна " и разгласи огромното военно значение на моста. „ Такива уреди би трябвало да бъдат унищожени “, сподели Подоляк. В същото време той не посочи по какъв начин украинската войска може да се опита да нападна Кримския мост.

В Киев повече от един път заплашваха с удари на Кримския мост. Така Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски, сподели, че офанзивата ще последва „ незабавно щом се появи първата техническа опция “. Според представителя на основното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата Вадим Скибицки за задачата Киев може да употребява ракети, получени от Съединени американски щати. А депутатът от Върховната рада Олексий Гончаренко твърди, че на срещата на върха на НАТО през юни представители на Украйна са разискали проекти за унищожаването на Кримския мост с английския министър на защитата Бен Уолъс.

От Кремъл означиха, че сигурността на Крим се подсигурява от превантивни ограничения на съветската войска. Въпреки това Москва взема поради всички закани на Киев в това отношение.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР