Украинското министерство за цифрова трансформация обвини Русия за хакването на

...
Украинското министерство за цифрова трансформация обвини Русия за хакването на
Коментари Харесай

Украйна обвини Русия за кибератаки срещу правителствени уебсайтове

Украинското министерство за цифрова промяна упрекна Русия за хакването на десетки държавни уеб страници. Киев упрекна Москва, че води " хибридна война ", предопределена да дестабилизира така и така напрегната обстановка и да подкопае доверието в украинското държавно управление.

Официалните лица въпреки всичко не дадоха доказателства, свързващи офанзивата с Русия. От Microsoft обаче споделиха детайлности късно в събота, които допускат, че точно руснаците са виновни за хакерската атака.

Центърът за разузнаване на заканите на компанията означи, че става дума за злотворен програмен продукт, маскиран като рансъмуеър. Имало е записка за откуп, биткойн портфейл и криптиран идентификатор за известия. Всички известни цели са в Украйна и няма други обвинени хакерски групи.

Русия отхвърли каквото и да е присъединяване в хакерската атака. Страната обаче от дълго време е упреквана, че употребява сходни способи, с цел да компрометира своите политически съперници, в това число Украйна, Съединени американски щати и европейски страни.

Украйна и нейните съдружници се тревожат от месеци за признаци на задаваща се съветска инвазия, а на 14 януари Съединени американски щати обявиха, че Москва възнамерява интервенция под подправен претекс, която ще ѝ помогне да оправдае това навлизане. Изглежда, че хакерската атака изостря това напрежение.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР