Украинското министерство на здравеопазването съобщи, че е поискало от регионалните

...
Украинското министерство на здравеопазването съобщи, че е поискало от регионалните
Коментари Харесай

Украйна се готви да преустанови плановите операции


Украинското министерство на опазването на здравето заяви, че е поискало от районните си чиновници да обмислят краткотрайното прекъсване на плановите интервенции, до момента в който не се стабилизира обстановката с електроподаването, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8479
През последните седмици съветската войска организира осем серии от въздушни набези против сериозна инфраструктура, които съществено засегнаха енергийната система на Украйна и доведоха до изключителни и планувани спирания на електроснабдяването в цялата страна.

Днес министерството на опазването на здравето популяризира позиция, в която се споделя, че лечебните заведения ще продължат да оказват незабавна помощ, само че плануваните интервенции краткотрайно ще бъдат спрени, с цел да се облекчи натоварването върху здравната система при възможни бъдещи спирания на електрозахранването.

" Плановите интервенции ще бъдат възобновени, когато обстановката към електроподаването се стабилизира “, добавя министерството. 

Украинският държавен мрежов оператор " Укренерго " през днешния ден съобщи, че чиновниците му ще се нуждаят от още няколко дни, с цел да възобновят производството на електричество до равнищата отпреди вчерашните съветски офанзиви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР