Украинското министерство на външните работи изрази решителен протест пред Русия

...
Украинското министерство на външните работи изрази решителен протест пред Русия
Коментари Харесай

Украйна с решителен протест пред Русия заради затварянето на зони в Черно море

Украинското министерство на външните работи изрази съдбоносен митинг пред Русия поради затварянето за военни учения на някои зони в акваторията на Черно море.

От съветското министерство на защитата дадоха отговор, че зоните се намират в териториалните води на Русия и затварянето им не пречи на корабоплаването през Керченския пролив.

От украинското външнополитическо ведомство обявиха, че с дейностите си Русия жестоко нарушава Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право, която подсигурява свободното мореплаване през Керченския пролив, свързващ Черно и Азовско море.

Според представен от организация „ Новости “ бюлетин на Управлението по навигация и океанография на съветското министерство на защитата, от 24 април до 31 октомври краткотрайно се анулира правото на спокойно прекосяване на задгранични военни и цивилен кораби през териториалните води на Русия в три региона на Черно море.

Те  са ситуирани наоколо до полуостров Крим, само че Керченският пролив не попада в тях. „ Всички планувани за затваряне региони се разгръщат до външните граници на териториалното море на Руската федерация “, се показва в бюлетина.

В сряда военноморският флот на Русия стартира учения в Черно море. Ден преди този момент съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предизвести Съединените щати да стоят по-далеч от полуостров Крим и съветското черноморско крайбрежие, като акцентира, че това е и за тяхно положително. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР