Украинското министерство на отбраната заяви, че взрив в град Джанкой,

...
Украинското министерство на отбраната заяви, че взрив в град Джанкой,
Коментари Харесай

Силни експлозии разтърсиха Крим

Украинското министерство на защитата съобщи, че гърмеж в град Джанкой, ситуиран в северната част на Кримския полуостров, е унищожил крилати ракети на съветския Черноморски флот.
Властите в Крим обаче опровергаха информацията и обявиха, че е имало нахлуване с дронове от украинска страна, само че не са били нанесени вреди на железопътната линия и инфраструктурата в северната част на полуострова.
" Експлозия в град Джанкой в северната част на краткотрайно окупирания Крим унищожи съветски крилати ракети " Калибър " при превозването им с железопътен превоз ", съобщи в обществените мрежи Главното ръководство на разузнаването (ГУР) към украинското министерство на защитата.
ГУР добавя, че ракетите, предопределени за изстрелване от наземни кораби на съветския Черноморски флот, са имали действен обхват от повече от 2500 километра на сушата и 375 километра в морето.
" В покрайнините на Джанкой се е задействала системата за Противовъздушна отбрана. По предварителни данни отломките са развалили къща и магазин. За страдание един човек е ранен ", съобщи губернаторът на Крим Сергей Аксьонов. " Железопътната линия и инфраструктурата не са развалени. Влаковете се движат по разписание ", написа в " Телеграм “ неговият консултант Олег Крючков.
Целта на всички свалени в над Крим дронове са били цивилен обекти, защото наоколо няма военни уреди. Същевременно всеки дрон е съдържал експлозиви и шрапнели, добави Крючков.
Руският Телеграм канал „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “ популяризира фотоси и видеоклипове, на които се вижда взривеният магазин. Както виждаме, дронът е влетял в покрива на комерсиалния обект, написа изданието.
Кметът на Джанкой Игорь Ивин посочи, че има опустошения и в прилежащата къща на улица „ Южна “. От осколки е ранен 33-годишен мъж. Той е настанен в болница, само че без заплаха за живота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР