Украинското командване се подготвя за изтеглянето на войски на целия

...
Украинското командване се подготвя за изтеглянето на войски на целия
Коментари Харесай

Извънредна новина: Войната в Донбас спира, Киев изтегля военните?

Украинското командване се приготвя за изтеглянето на войски на целия фронт в Донбас, съобщи командирът на така наречен Операция на обединените сили Владимир Кравченко.

Според него сходна задача си е сложил Владимир Зеленски.

Генерал-лейтенантът на въоръжените сили на Украйна добави, че украинските войски са подготвени да се отдръпват за възстановяване на живота на съгражданите си, само че всичко „ ще зависи от ответните дейности “ от страна на ДНР и ЛНР.

Кравченко акцентира, че задачата е била предоставена на украинските въоръжени сили от президента на Украйна Владимир Зеленски, началника на генералния щаб Руслан Хомчак и министъра на защитата Андрей Загороднюк.

Украинските военни започнаха такава стъпка „ за възстановяване на живота на своите жители “, добави украинският военачалник.

„ Всичко ще зависи от огледалните дейности от противоположната страна “, акцентира той.

В навечерието, съгласно NSN, Мисията на Организация на обединените нации за правата на индивида в Украйна означи деескалация на спора в Донбас след оповестяването на идващото помирение.

Войната в Източна Украйна стартира през 2014 година на фона на прелом в Киев. В Донбас новото украинско държавно управление не беше прието и Киев стартира по този начин наречената антитерористична интервенция.

Боевете доведоха до всеобщата гибел на цивилни. През петте години на войната повече от 1,5 милиона души са избягали от района в Руската федерация, в други елементи на Украйна и други страни.

Според публични данни спорът е лишил живота на повече от 13 хиляди души.

Западът и Украйна упрекват Русия за спора, само че те не могат да потвърдят обвиняванията от 2014 година

В края на февруари 2019 година ръководителят на специфичната мониторингова задача на ОССЕ Ертурул Апакан публично разгласи, че съветските войски не са страна в спора сред Киев и самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР.

Въпреки това украинските управляващи постановиха наказания против Русия, нарекоха Москва „ агресора “ и приканиха западните страни да засилят натиска върху Руската федерация.

От 21 юли 2019 година в Донбас е в действие безсрочно помирение. Това съглашение беше реализирано на 17 юли на среща в Минск.

За първи път изказването включва отговорности на страните по спомагателни ограничения за съблюдаване на режима на безмълвие.

Представители на самопровъзгласилите се републики на Донбас от дълго време упорстват за това. Въпреки това, още в първия ден на определяне на примирието, то е нарушено от украинските военни, които стреляха с оръжие в село Нова Таврия на юг от ДНР.

В средата на септември новият министър на външните работи на Украйна Вадим Пристайко разгласи по този начин наречената „ формула на Зеленски “ - подобен проект за деяние на Киев за разрешаване на спора в югоизточната част на страната.

Пристайко добави, че Киев ще предприеме всички стъпки, с цел да "отговори на упованията на своите хора ".

Краят на спора в Донбас е един от главните предизборни лозунги на президента на Украйна Владимир Зеленски.

Според политиката, гибелта на цивилни би трябвало най-сетне да спре, само че в това време новите украински управляващи не са подготвени да предадат „ нито сантиметър от земята “ на своите съперници в ДНР и ЛНР. В самопровъзгласилите се републики приканват за разговор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР