Украинският промоутър Олександър Красюк, който представлява интересите на бившия абсолютен

Украинският промоутър Олександър Красюк, който представлява интересите на бившия абсолютен ...

Усик разчиства пътя на Кобрата.


Украинският промоутър Олександър Красюк, който представлява интересите на бившия абсолютен световен шампион в полутежка категория - Олександър Усик, потвърди, че Дерек Чисора ще е следващият съперник на неговия боксьор.

Преди няколко дни в Instagram профила на Еди Хърн се появи снимка от среща между него, Олександър Красюк и Джошуа, на която вероятно са обсъдили ситуацията относно евентуален сблъсък. 

Красюк поясни, че екипът на Усик е решил той първо да се адаптира в тежка категория и да увеличи популярността си, а след това да влезе в битка със световния шампион на WBO, WBA, IBO и IBF в тежка категория - Антъни Джошуа.

"Следващият мач на Олександър Усик е с Дерек Чисора. Така той ще се сдобие с още фенове, тъй като успешното му представяне срещу Чисора ще му даде възможност да стане по-популярен, известен и да привлече повече внимание към себе си", каза Красюк.

Преди няколко дни Еди Хърн също потвърди, че двубоят на украинеца срещу Чисора ще се състои на 28-и март в Лондон. 

"Обясних на Усик, че първо трябва да се бие с Чисора и чак след това с Джошуа. AJ също е наясно със ситуацията. Сега за нас е по-важно да намерим дата за сблъсъка с Чисора, а 28-и март е перфектна за това", призна Усик. 

"Надяваме се да се случи в О2 Арена в Лондон. След това април месец предстои мач с Дилиан Уайт и през май или юни - мач с AJ. Но дотогава има доста време", зааяви Усик. 

Според Красюк е твърде рано да се твърди, че тази дата е одобрена като официална, защото тепърва предстои много работа.

"През следващите три-четири дни ще бъде взето окончателно решение за датата, мястото и формата на мача", обобщи Александър Красюк.

 

Източник: standartnews.com