Украинският профибоксьор Олександър Усик стана абсолютен шампион в полутeжката категория

...
Украинският профибоксьор Олександър Усик стана абсолютен шампион в полутeжката категория
Коментари Харесай

Украински боксьор стана абсолютен шампион насред Москва

 Усик се кани да погребе Хук
Украинският профибоксьор Олександър Усик стана безспорен първенец в полутeжката категория посред Москва, откакто победи с единомислещо съдийско решение осетинеца Мурат Гасиев.

Усик доминираше напълно в мача, като ловко държеше противника на отдалеченост и точкуваше, вместо да търси нокаут. С триумфа си той взе и четирите пояса в категорията, получи специфичния трофей на името на Мохамед Али от ръцете на последната му брачна половинка, както и чек за $10 млн.

Победата му беше посрещната с екстаз в Украйна, където акцентираха обстоятелството, че химнът на страната е прозвучал победоносно в сърцето на Русия. Украйна и Русия водят война в източната част на страната, а раните от анекса на Крим още са пресни.

Президентът на Украйна Петро Порошенко беше един от първите, който поздрави Олександър Усик за успеха.

" И за секунда не съм се съмнявал, че Саша ще победи. Да чуеш украинския химн в Москва е знак на нашата битка, на приближаването на нашата победа. Украйна се гордее с Усик ", написа Порошенко.

" Слава на Украйна! ", добави някогашният първенец в тежката категория Виталий Кличко, който сега е кмет на столицата Киев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР