Украинският президент Володимир Зеленски заяви в петък, че страната му

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в петък, че страната му
Коментари Харесай

В отговор на анексията на Путин Украйна кандидатства за НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в петък, че страната му кандидатства " по ускорена процедура " за участие в Организацията на Северноатлантическия пакт - НАТО , предава " Укринформ "

Той подписа молбата на Украйна дружно с ръководителя на Народното събрание Руслан Стефанчук и премиера Денис Шмигал.

Президентът означи, че точно в Украйна се взема решение ориста на демокрацията в конфликта с тиранията и точно силата на украинските държавни граници може да укрепи силата на границите на всички европейски страни.

" Можем да подсигуряваме, че никой няма да посмее да върне войната на нашия континент ", означи президентът.

Той също по този начин акцентира, че в Украйна полезностите на евроатлантическата общественост са придобили същинска жива сила  чрез силата на хората, борещи се за независимост и силата на народите, които оказват помощ в тази битка.

" Ние сме де факто съдружници. Това към този момент е реализирано. Де факто към този момент сме си проправили път в НАТО. Де факто към този момент сме потвърдили съгласуемост със стандартите на Алианса, те са действителни за Украйна - действителни на бойното поле и във всички аспекти на нашето взаимоотношение. Ние си имаме вяра, оказваме помощ си и се пазиме. Това е Алиансът. Де факто ", акцентира Зеленски и добави, че в този момент той би трябвало да бъде юридически основан.

Президентът е уверен, че присъединението на Украйна към НАТО може да се реализира по ускорена процедура , по този начин както тази година Финландия и Швеция започнаха да се причисляват към Алианса без План за деяние за участие.

" Това е заслужено. Справедливо е и за Украйна. Това е консолидирането на равнище контракт на това, което към този момент е реализирано в живота. Разбираме, че това изисква консенсус на всички членове на Алианса . Ние разбираме, че би трябвало да се реализира подобен консенсус. И по тази причина, до момента в който това се случва, ние предлагаме да използван и цяла Европа в сходство с Киевския контракт за сигурност, който беше създаден и показан на нашите сътрудници ", добави Зеленски.
 Кремъл: Желанието на Украйна да влезе в НАТО е огромна опасност
Кремъл: Желанието на Украйна да влезе в НАТО е огромна опасност

Русия ще отговори на западните гаранции за сигурност на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР