Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът с Русия няма

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът с Русия няма
Коментари Харесай

Зеленски: Войната с Русия ще приключи, когато освободим Крим

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че спорът с Русия няма да завърши, до момента в който не бъде освободен анексираният от Москва черноморски полуостров Крим. Продължават и разногласията към обстрела на Запорожката нуклеарна централа, за който двете страни се упрекват взаимно.

" Крим е украински и ние в никакъв случай няма да се откажем от него ", съобщи Зеленски.

В следващото си видеообръщение той настоя:

" Черноморският район не може да бъде безвреден, до момента в който Крим е окупиран ".

" Войната на Русия против Украйна и против цяла свободна Европа стартира с Крим. И би трябвало да завърши с Крим - с неговото избавление! Историята на незадоволителната реакция на съветската инвазия в Крим от страна на света е един добър мотив за усилване глобите против Москва. Светът стартира да осъзнава грешката си от 2014 година, когато реши да не реагира с цялостна мощ на първите нападателни стъпки на Русия ".

Крим е под контрола на Русия, откогато тя анексира полуострова през 2014 година.

Вчера беше обявено за детонации в съветско военно летище в Крим.

Правителството в Киев не пое отговорност, само че украински медии цитират военни специалисти, че е допустимо това да е акция на партизани в тила.

Според " Ню Йорк таймс " украинската войска е атакувала основна съветска военновъздушна база.

Москва изясни случая с експлоадирането на муниции.

Руските сили са почнали да конфигурират система за противовъздушна защита в Запорожката атомна централа - най-голямата в Европа, откакто обстрел провокира паники за нейната сигурност. За подсилването на системите заяви ръководителят на назначената от Москва администрация в Запорожка област Евгений Балицки. Той акцентира, че момента станцията работи обикновено.

Москва твърди, че офанзивите са дело на украинските сили и укори Организация на обединените нации, че е отменила към този момент планувано посещаване за ревизия. В Киев също декларират, че за нападенията е виновна другата страна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР