Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът с Русия няма

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът с Русия няма
Коментари Харесай

Зеленски: Руската война срещу Украйна трябва да приключи с освобождаването на Крим

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че спорът с Русия няма да завърши, до момента в който не бъде освободен анексираният от Москва черноморски полуостров Крим , съобщи ДПА.

" Крим е украински и ние в никакъв случай няма да се откажем от него ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение. " Черноморският район не може да бъде безвреден, до момента в който Крим е окупиран ", сподели той. " Няма да има постоянен и дълготраен мир в доста страни по крайбрежията на Средиземно море, до момента в който Русия може да употребява нашия полуостров като своя военна база ", добави Зеленски.

" Тази съветска война против Украйна и против цяла свободна Европа стартира с Крим и би трябвало да завърши с Крим - с неговото освобождение ", сподели още украинският президент.

Вчера беше обявено за детонации в съветска военна база в Крим, напомня ДПА. Първоначално повода за тях беше неразбираема и държавното управление в Киев не пое отговорност, макар че в. " Ню Йорк таймс " заяви, че украинската войска е атакувала основната съветска военновъздушна база с неразкрито оръжие.

Крим е под контрола на Москва, откогато Русия анексира полуострова през 2014 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР