Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че иска нови лица в

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че иска нови лица в
Коментари Харесай

Президентът на Украйна: За тези хора ще стане страшно!

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че желае нови лица в идната парламентарна коалиция, оповестяват международните медии. "Искам да има единствено нови лица. Не си представяме коалиция с никого от остарялата власт ", съобщи президентът, откакто гласоподава на предварителните парламентарни избори, добавяйки, че се надява на "честен и обективен резултат от вота ".

"Хората ще покажат отношението си към партията ", акцентира той, визирайки политическа мощ, към която "има положително отношение ", само че не може да назова поименно в изборния ден, тъй като това би противоречало на закона. Един от първите законопроекти, които Зеленски възнамерява да предложи на новия парламент, ще бъде законът за лишаване на депутатски имунитет. "Длъжни сме най-сетне да премахнем неприкосновеността ", акцентира той.

Зеленски съобщи още, че сега се организират съвещания за кандидатурата на новия министър председател. "Ще ви кажа почтено, това може да не се хареса на някои. Смятам, че този човек би трябвало да бъде професионален икономист. Искам да бъде самостоятелен човек ", добави украинският водач.

Необходимо е да се промени системата на властта в Украйна, съобщи Дмитро Разумков, оглавяващ президентската партия "Слуга на народа ", преди да гласоподава на изборите. "Виждайки подобен правов нихилизъм и липса на отговорност измежду членове на кабинета и съвсем цялостната липса на активност в Народното събрание, стигаш до разбирането, че е нужна световна смяна на системата. Надявам се, че през днешния ден ще успеем в това ", акцентира той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР